Corts jutja el mestre del María Moliner acusat d'abusos

La vista va durar tota la jornada i està previst que continuï divendres vinent

Edifici de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cas contra el mestre de l’escola María Moliner acusat d’abusos sexuals va arribar ahir a judici. La vista oral, que es va iniciar a les 9.30 hores al Tribunal de Corts, es va allargar durant tota la jornada i estava programat que continuï divendres que ve al matí. L’inculpat, que va deixar el país després d’aconseguir la llibertat provisional, ha tornat aquesta setmana per acudir al judici. Des de fa dos anys que no pot exercir en tenir una causa judicial oberta. Segons va informar Andorra Televisió, l’acusació particular demana set anys de presó pels presumptes delictes que va dur a terme l’any 2019 al centre de primera ensenyança d’Escaldes-Engordany. La Fiscalia ha retirat l’acusació.

El professor en qüestió va ser detingut per la policia el desembre del 2019 per un delicte contra la llibertat sexual després que els pares de cinc famílies del centre el denunciessin per haver dut a terme presumptes tocaments i agressions a alumnes del col·legi. El docent, d’uns 30 anys, feia poc que havia arribat a Andorra després de superar un concurs de mèrit que obliga a presentar antecedents penals i impartia classes com a professor interí a aules d’infantil i primària a alumnes d’entre tres i vuit anys. En aquest sentit, tant la conselleria d’Educació com la direcció de l’escola van remarcar que l’implicat en els fets havia passat tots els filtres exigits per la legislació espanyola, entre els quals el del certificat de delictes de naturalesa sexual. Enmig de la consternació de la comunitat educativa, l’inculpat va ingressar a presó el 12 de desembre ja que es va donar veracitat a la versió dels pares. Un parell de setmanes després la Batllia li va concedir la llibertat provisional.

El mes de gener del 2020 la policia va donar per tancada la investigació (que va traslladar a la justícia) després que el bolcatge de tot el material informàtic del sospitós no localitzés cap prova incriminatòria.

tracking