TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

EDUCACIÓ

Programa de mobilitat entre universitats catalanoparlants

L’integren 22 centres de Catalunya, País Valencià, Catalunya Nord, Balears, Andorra i l’Alguer per crear “una regió del coneixement”

Entrada a la Universitat d'Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Recerca i Universitats de Catalunya prepara un programa de mobilitat entre les 22 universitats que integren la Xarxa Vives. L’objectiu és que puguin realitzar estades entre la comunitat universitària d’aquesta vintena de centres dels territoris de parla catalana de Catalunya, les Balears, el País Valencià, Andorra, la Catalunya Nord i l’Alguer. El programa anirà, d’una banda, dirigit a estudiants de grau i postgrau i, de l’altra, es planteja la possibilitat d’incloure el personal docent i investigador i el personal d’administració i serveis de les universitats en qüestió. El projecte vol donar impuls a la creació d’una regió del coneixement integrada per Catalunya, el País València, les Illes Balears, Andorra, la Catalunya Nord i l’Alguer, amb l’objectiu de formar part de la política de col·laboració entre sistemes de coneixement de parla catalana anunciada per la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis, en la visita institucional a les Balears.

L’anunci es va dur a terme ahir a Palma de Mallorca amb la presència del rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, i de la consellera d’Investigació i Universitats de la Generalitat. La Xarxa Vives té com a missió potenciar les relacions entre territoris catalanoparlants per crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals normalitzant l’ús de la llengua.

L'IMPORT ATORGAT EN BEQUES DURANT EL CURS 2020-2021 AUGMENTA UN 3,2%

El departament d’Estadística va informar ahir que durant el curs escolar 2020-2021 es van destinar un total de 2.703.679,40 euros en ajuts a l’estudi, un increment del 3,2% respecte al curs escolar anterior. D’aquests, 2.685.190,26 euros van ser destinats a ajuts a l’estudi i 18.489,14 euros a ajuts al lloguer del material d’esquí. El nombre de beques atorgades el curs 2020-2021, 4.981, va disminuir un 1,6% respecte al curs escolar anterior (5.060). Les beques destinades a l’estudi van ser 4.374 mentre que les destinades al lloguer d’esquí escolar van ser 607. L’import mitjà per beca acordada per a l’ensenyament no superior va passar dels 320,89 euros del curs 2019-2020 als 322,57 euros del curs 2020-2021, que significa un augment del 0,5%.

tracking