L'executiu i el PS tornen a xocar per les polítiques d'habitatge

Baró diu que Govern treballa per als “rics” i Jover que fan “populisme”

Baró i López, ahir en roda de premsa.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern i el Partit Socialdemòcrata (PS) van tornar a topar ahir per les polítiques d’habitatge. Primer van ser els socialdemòcrates els que, en roda de premsa, van reclamar al Govern que les polítiques d’habitatge “es duguin a terme per a tota la ciutadania i no únicament per a una minoria, que són els que actualment ja són rics”. El secretari d’organització del PS, Pere Baró, va indicar que “els pressupostos demostren quina Andorra vol Demòcrates per Andorra: una Andorra basada en residents estrangers d’alt poder adquisitiu i que no està al costat dels andorrans i andorranes”. Des del PS també es va subratllar que la prioritat política del Govern no és la ciutadania i que “es va tard” en aquestes polítiques per “ajudar la gent”.

El president socialdemòcrata, Pere López, present a la roda de premsa, va recordar que per sistema es rebutgen totes les esmenes presentades pel seu partit relatives a l’habitatge, “un fet que acaba perjudicant la població”.

A la tarda, preguntat per aquestes declaracions, el portaveu de l’executiu, Eric Jover, acusava el PS d’aprofitar-se d’una problemàtica real que afecta greument la ciutadania “per fer cert populisme polític”. El titular de Finances, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, va admetre que “la problemàtica de l’habitatge és de molt difícil solució i per intentar-ho s’han de sumar petits esforços”. Jover va defensar les accions dutes a terme des del Govern en aquest capítol com ara la congelació dels lloguers, els pisos socials de l’edifici de la Borda Nova, l’Institut Nacional de l’Habitatge i la intenció d’adquirir l’antiga clínica de Santa Coloma per fer habitatge assequible.

ESTUDIS PER A LES PROTECCIONS DE L'ANTIGA CLÍNICA DE SANTA COLOMA

El portaveu del Govern, Eric Jover, va assegurar ahir que l’executiu és conscient que l’adquisició dels terrenys de l’antiga clínica de Santa Coloma, propietat del fons de reserva de jubilació (FRJ) per construir pisos socials, requeriran la instal·lació de proteccions contra la caiguda de rocs per salvaguardar els edificis actuals i els que es puguin aixecar en aquests terrenys. Jover va explicar que l’executiu ja ha estudiat quina és la tipologia de proteccions necessàries per poder alliberar els espais i construir. El ministre i portaveu del Govern va afegir que hi ha una partida als pressupostos d’enguany associada a les proteccions contra la caiguda de rocs en aquesta zona on l’executiu pretén construir pisos socials.

tracking