x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
complex a naturland

Sant Julià acollirà un centre d'elit d'esport amb escola internacional

Kiyomi Cerezo és un dels promotors del projecte juntament amb LaLiga i NBA
Imatge virtual del centre de Madrid.

Imatge virtual del centre de Madrid.

Imatge virtual del centre de Madrid.

Actualitzada 31/01/2022 a les 12:26
Una multinacional especialitzada en la formació d’esportistes d’elit està treballant en l’obertura d’una de les seves escoles a Sant Julià de Lòria i ja ha mantingut contactes amb el Govern i el comú lauredià.

Es tracta de T3N Sport & Investment, que té com a cap visible Kiyomi Cerezo, fill del president de l’Atletico de Madrid. En una de les seves intervencions, Cerezo va comentar que els projectes “volen oferir una solució a un problema educatiu, acadèmic i esportiu. Un espai 360 per al desenvolupament esportiu i acadèmic dels més joves”.

L’experiència la tenen amb els centres que ja funcionen als Estats Units i París, i està en projecte un a València i un altre a Mallorca, i a més llarg termini a Barcelona.

La seu a Andorra se situarà a Naturland si res es torça i la iniciativa prospera. La idea és ocupar prop de 7.000 metres quadrats per a gimnasos i instal·lacions que acullin una cuina industrial, menjador i les habitacions dels alumnes. Per al futbol s’han previst dos camps amb una superfície total de 10.000 metres quadrats i un de futbol sala, més un pavelló de bàsquet per a aquells que aspiren a triomfar a l’NBA. Els promotors preveuen un mínim de 20.000 metres quadrats per albergar aquesta combinació per a joves que volen ser esportistes d’elit i alhora seguir la seva formació educativa. En cada país s’incorpora un esport diferent, i en el cas d’Andorra serà l’esquí i els esports de muntanya.

Un dels objectius d’aquestes escoles especialitzades és captar talents i nois amb potencial per convertir-se en professionals. Es construirà un col·legi internacional i aules per a formació on s'impartiran programes de secundària, batxillerat internacional i americà i cursos de postgrau per a joves de 14 a 23 anys.
 
MADRID ESTRENARÀ AVIAT EL SEU PROPI ESPAI PER ALS ESPORTISTES DEL FUTUR
L'ESC LaLiga & NBA és un complex esportiu i acadèmic únic al món, i es preveu que si a Sant Julià s’acaba executant el projecte tingui una similitud. És la nova iniciativa a Espanya creada per LaLiga i l’NBA, dues marques esportives líders internacionals que uneixen esforços per donar suport i promocionar els esportistes del futur, desenvolupant tot el seu potencial i talent. Dissenyat a Madrid com una vila olímpica, es convertirà en el màxim complex internacional per a joves atletes d'arreu del món. És un poble que s'ha creat per satisfer les necessitats de tots els clubs, federacions, organitzacions, acadèmies, esportistes i estudiants, independentment de la seva disciplina o nacionalitat. T3N Sport & Investment s’ha aliat amb LaLiga i l’NBA i projecta cinc centres a Espanya. Les beques serviran per captar talents que puguin esdevenir futurs cracs.
Etiquetes
  • #5 Lixajari
    (01/02/22 01:17)

    Si aquí ha de ser esquí i esport de muntanya, perquè han de construir camps de fútbol ó basquet?

    Respondre
  • #4 Hahaha
    (31/01/22 19:33)

    Hahaha esport de èlit, tots els esportistes de èlit que estàn aquí es per evadir la fiscalitat. Fer un centre per locals que queden sempre al últim lloc, que els deixen participar per que paguen és molt penòs, no és el centre que defineix les teves capacitats sinó la ambició i aquí la segona manca i molt.

    Respondre
  • #3 perico
    (31/01/22 19:32)

    Sant julià es bon lloc, la meitat de la gent ja va en xandall tot el dia i poden anar i fer uns partidets al sortir de treballar sense passar per vestuari.

    Respondre
  • #2 Xavier
    (31/01/22 09:31)

    Centre d'elit i Andorra son termes contradictoris, centre cutre-lux s'adaptaria més al pais.

    Respondre
  • #1 Laurediana
    (31/01/22 07:05)

    Els cònsols lauredians tendeixen a precipitar-se, com va passar amb la Ciutat Creativa de la UNESCO. “No diguis blat…” 

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts