CULTURA

L'ambaixada espanyola convoca la quarantena edició dels premis Sant Jordi

Enguany es mantenen les quatre modalitats de poesia, narrativa, teatre i assaig amb dues categories segons l'edat dels participants

El cartell guanyador ha estat el d'una alumna de quart d'ESO del María Moliner

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d'Educació de l'Ambaixada espanyola i elcol·legiespanyolMaríaMoliner han convocat una nova edició del concurs literari de Sant Jordi, segons informen en un comunicat.Aquests premiscompten amb el patrocini deBarcanovaEditorial,BOMOSAFundació,AcciónCultural dela Embajadade Españaen Andorra,el InstitutoCamõesiel AFAdelMaríaMoliner, i lacol·laboraciódeBYLDa més de la del comú de Sant Julià de Lòria.

En aquestaquarantenaedició, s'anima i es convida als alumnes de secundària, batxillerat i formació professional del sistema educatiu espanyol i dels estudis equivalentsdelssistemes educatius andorrans i francesos d'Andorra. Enguany, la novetat és la incorporació al jurat del poeta andorrà Manel Gibert, qui decidirà juntament amb els diferents departaments lingüístics de llengua castellana, catalana, anglesa i francesa delcol·legiespanyolMaríaMoliner i a la coordinadora de l'EnsinoPortuguêsnoEstrangeirodel InstitutoCamõesde Portugal a Andorra, FilipaSoares, els guanyadors del concurs.

Enguanyes mantenen les quatre modalitats de poesia, narrativa, teatre i assaig ambduescategories segons l'edat dels participants; una pels alumnes de 12 a 14 anys i una altra pels de 15 o més, excepte l'assaig que queda restringit a l'alumnat de més de15anys. Els premis s'atorgaran als treballs escrits en castellà i català i a més hi haurà un premi especial pels redactats en llengua anglesa, francesa i portuguesa. L'acte d'entrega dels guardons serà el dijous 9 de juny a Sant Julià.

A més del certamen literari, cada any es fa un concurs previ per seleccionar les imatges que il·lustraran la cartelleria i l'edició del llibre. Aquesta edició, segons informa l'ambaixada, la guanyadora ha estat una alumna de quart d'EsodelMaríaMoliner.

tracking