x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Judici per la causa primera de Banca Privada d'Andorra

Advocats d'ofici per a quatre dels acusats del 'cas Gao Ping'

El procés, que també afecta dos processats més que ara són fora del país, provocarà que la vista oral es retardi dos o tres mesos més
Els acusats durant la vista oral del judici.

Els acusats durant la vista oral del judici.

Els acusats durant la vista oral del judici.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/01/2022 a les 12:05
La vista oral per la causa primera del cas BPA no té encara data de represa. La justícia haurà de proporcionar ara un advocat d’ofici a quatre dels clients que defensava fins fa poc el lletrat Josep Anton Silvestre, després que els processats no n’hagin trobat cap que els porti el cas. El procés, segons fonts consultades, pot fer allargar l’aturada de la vista oral dos o tres mesos més. Ara s’haurà de designar un advocat i donar-li un termini perquè s’estudiï el cas. Tenint en compte que es tracta d’un sumari que té milers de pàgines, és previsible que el judici no es reprengui en mesos.

La notícia es va conèixer a principi de la setmana passada quan l’advocat Josep Anton Silvestre va renunciar a seguir defensant els sis acusats que representava a la causa general del cas BPA. Silvestre va al·legar no trobar-se amb força per seguir amb la representació lletrada. L’advocat també va afirmar que no considera que la justícia andorrana sigui corrupta i que confia en la seva independència, però va al·legar qüestions de consciència per deixar el cas. En aquell moment, el Tribunal de Corts va donar deu dies als acusats per trobar un nou advocat que s’ocupés de la seva defensa.

El termini ja ha acabat per a quatre dels processats, que no han presentat cap altre lletrat i, per tant, se’ls n’assignarà un d’ofici. En el cas dels altres dos acusats que defensava Silvestre, el termini encara no se’ls ha acabat perquè es troben fora del país i això els permet disposar de més temps. Un cop es conegui si aquests dos acusats presenten o no un nou advocat que els porti el cas, el tribunal haurà de pactar de nou el calendari del judici.

La vista oral de la primera causa de BPA ha patit diversos ajornaments per causes diverses, en alguns casos degut a la crisi sanitària i d’altres pel que en més d’una ocasió el tribunal ha considerat maniobres dels advocats defensors per endarrerir la causa. Tot plegat ha provocat que la vista de la causa primera del cas BPA que va començar el 15 de gener del 2018 segueixi en una fase inicial malgrat que ja han passat quatre anys.
 
L'ENTITAT HAURÀ DE TORNAR 135.000 EUROS A DUES PERSONES PER LES PREFERENTS
Banca Privada d’Andorra (BPA) haurà de tornar 130.000 euros a dos preferentistes després que la sala civil del Tribunal Superior de Justícia hagi ratificat la sentència del Tribunal de Batlles que obligava l’entitat intervinguda, ara propietat de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), a abonar 85.000 euros a un client i 50.000 a l’altre. El tribunal dona per correcta la sentència d’instància que considera que la informació que va facilitar l’entitat bancària Banca Privada d’Andorra als dos clients per a la compra de les participacions preferents objecte dels presents autes, que constitueixen un producte financer complex, no va ser ni clara, ni transparent, ni imparcial, ni comprensible per a uns clients minoristes –no professionals– i de perfil inversor conservador (el seu objectiu era obtenir rendibilitat tot assumint un risc menor). La sentència també assenyala que aquesta manca d’informació sobre les característiques pròpies del producte contractat porta a la presumpció que els clients no disposaven de coneixements suficients per entendre el caràcter complex del producte adquirit ni del risc de pèrdua parcial o total del capital invertit, admetent que la presumpció prova en contra de l’entitat bancària, a qui corresponia acreditar l’existència dels coneixements anteriors o coetanis a la formalització del contracte.


Aquesta resolució és una més de les dictades per la justícia que han obligat diferents entitats bancàries a tornar diners als preferentistes.
Etiquetes
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts