Govern alleugerirà restriccions i mantindrà el passaport covid

El centre de vacunació de la plaça de braus es torna a traslladar a l'hospital

Vacunes vacunació vaccins hospital sanitaris infermeresFernando G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'executiu preveu aprovar l'alleugeriment de les restriccions la setmana vinent davant el comportament de la variant òmicron, tot i que es mantindrà elpassaport covid. Així ho ha confirmat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas durant la roda de premsa d'actualització sanitària d'aquest divendres. Mas ha especificat que es preveu aquesta relaxació, ja que "no és la mateixa malaltia la que provoca la variant delta de l'òmicron i tenim un missatge optimista". Tanmateix, tot i que elpasssanitari ha deixat de ser obligatori en altres territoris veïns com a Catalunya, de moment,esmantindràal país.

La secretària d'Estat de Salut ha defensat que el passaport "és un filtre més per protegir-nos del virus", pel fet que "el nombre de persones vacunades és molt elevat i està demostrat que són menys infectives". En aquest sentit, Salut considera que "és una mesura eficaç i eficient per evitar el contagi i per això no considerem que de moment s'hagi de treure", ha dit Mas. Tot i això, la secretària d'Estat de Salut ha obert la porta al fet que enles pròximes setmanes la utilització del passi sanitari només sigui obligatòria en certs sectors o, fins i tot, es pugui eliminar. D'altra banda, Mas ha explicat que les mesures estaran relacionades principalment amb una relaxació del'aforament o al nombre de persones permès en reunions socials. Així mateix, ha notificat que l'alleugeriment d'aquestes restriccions sanitàries s'aplicaran en sectors com l'hoteleria o la restauració, però ha confirmat que el de l'oci nocturn s'haurà d'esperar.

Actualització sanitària

El possible relaxament de mesures ve donat per la tendència a la baixa iniciada els darrers dies dels nous contagis, dels quals s'han registrat 214 en l'última jornada,una xifra menor que les que s'han anat comptabilitzant les darreres setmanes i el que suma un total de 35.556 casos des de l'inici de la pandèmia al Principat. Els casos actius se situen en 4.923 davant les 184 altes que s'han donat en les últimes hores, el que eleva a 30.488 el nombre de persones recuperades. El nombred'escolars contagiats també segueix el seu ritme a la baixa amb 162 aules en vigilància passiva, 25 menys que ahir. Tot i que les aules amb part dels alumnes confinats a casa augmenten a 50 quan ahir eren41 i es mantenen tancadesdues aules.

Pel que fa a la pressió sanitària, Mas ha informat que el centre hospitalari suma un ingressat més a planta des d'ahir, el que representa un total d'11 persones hospitalitzades amb coronavirus. De les quals 7 es troben a planta amb variant òmicron i 4 a la unitat de cures intensives amb delta, tres de les quals amb necessitat de ventilació mecànica.

El centre de vacunació es trasllada a l'hospital

La secretària d'Estat de Salut ha notificat que el centre de vacunació de la plaça de braus se suspendrà de forma temporal i es trasllada a l'hospital, com ja es va fer anteriorment. Mas ha dit que actualmentelnombrede cites és escàs i no justifica tota l'operativa del centre de la plaça de braus "en total tenim un 58,19% de la població amb la dosi de reforç inoculada. Preveiem que no s'administrarà de forma massiva aquesta tercera dosi i, per tant, no es requereix l'ús de la plaça de braus".

Segons ha explicat durant la roda de premsa, al centre sociosanitari es podran administrar 200 dosis al dia, el que suposa un total de 1.000 vacunes a la setmana. Tot i aquest canvi de logística, l'executiu mantindrà l'stoplab de la plaça de braus obert on es continuaran administrant tests i realitzant les proves diagnòstiques com fins ara.

tracking