x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
RESOLUCIÓ DEL TRIBUNAL DE LA UE

Espot insta a la prudència en la interpretació de la sentència europea

Malgrat que admet que podrien aflorar nous habitatges apunta que no soluciona una problemàtica més àmplia i carrega la visió socialdemòcrata
Habitatges de les parròquies centrals.

Habitatges de les parròquies centrals.

Habitatges de les parròquies centrals.

ARXIU
Actualitzada 28/01/2022 a les 18:49
El cap de Govern s'ha referit aquest matí des de Dubai a l'impacte que pot tenir la sentència del Tribunal de la UE en fer aflorar habitatges de propietaris espanyols al mercat immobiliari andorrà. Xavier Espot ha instat a la prudència perquè la sentència concerneix un altre país –Espanya– amb el qual, ha remarcat, Andorra comparteix unes "excel·lents" relacions, i perquè en aquest estadi encara es desconeix quina interpretació faran les autoritats de l'estat veí del sud de la resolució i com l'aplicaran. El màxim responsable de l'executiu va admetre la possibilitat que "a mitjà o llarg termini" puguin aflorar habitatges que ara estan en una situació de "llimb jurídic" i "podria ser una bona notícia perquè podria fer incrementar el nombre d'habitatges disponibles al nostre país i podria ajudar a no tenir tan tensat el mercat de lloguer". Tanmateix, també va remarcar que en cap cas és la solució a una problemàtica de falta d'immobles que és més "àmplia i global", aprofitant per carregar contra el que considera visió "dogmàtica" del PS.

Espot va criticar que els socialdemòcrates basin tota la solució a només la creació d'habitatge públic. "És una manera molt parcial i esbiaixada d'abordar aquesta problemàtica", va reblar, defensant que és una palanca que el Govern ja està activant amb projectes com el de la Borda Nova, però que "aquesta és només una palanca, hi ha una altra palanca que és important que és la de la incentivació del sector privat". Espot es va referir, per exemple, a la incidència que ha tingut reduïr la cessió urbanística al zero per cent a la parròquia d'Encamp i va convidar a tots els comuns –referint-se particularment al d'Escaldes– a "seguir aquesta estela" per "donar més facilitats a tots els privats no perquè construeixin amb finalitats especulatives, perquè construeixin habitatge de lloguer a preu assequible".
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts