POLÈMICA FINANCERA

El streamer 'Xokas' lamenta no tributar a Andorra

Un dels creadors de continguts més populars explica en un vídeo que paga un 70% dels impostos a hisenda

El Xokas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica dels creadors de contiguts a les xarxes i la seva decisió de canviar la seva residència a Andorra encara és latent avui dia. Són molts els que van decidir traslladar-se al Principat, com ElRubiusoAuronPlay, però, en canvi, d'altres comIbaiLlanoso ElXokasvan decidir que es quedaven al país veí del sud i pagar allà els impostos corresponents. Ara, un delsstreamersmés populars, ha fet un vídeo que s'ha tornat viral a les xarxes on anunciava la quantitat que li reté el govern espanyol dels seus ingressos generats aYoutube, un argument que ha fet que alguns dels seguidors entenguin el canvi de residència d'altressteamers.

"Cada dia entenc més a la gent que marxa a Andorra" diu el creador de continguts al directe quan explica que paga un 47% del que guanya perquè els seus ingressos procedeixen de Nord Amèrica. A més, especifica que també paga un 70% dels ingressos que genera aYoutube, en aquest cas a Hisenda espanyola. En aquest context, defensa que no té cap intenció de marxar d'Espanya, però que entén el trasllat de molts del seu sector al Principat.

ElXokasno és l'únic que ha fet declaracions en aquest sentit. De fet, després de les últimes declaracions del ministre de Seguretat Social espanyol, José LuisEscrivárespecte al futur sistema de cotització per ingressos reals, molts dels creadors de contingut a les xarxes, que tambésonautònomss'han dirigit alministreassenyalant que "és una barbaritat" el nou model proposat pel govern. Un d'ells ha estatIbaiLlanos, qui defensava la tributació a Espanya i criticava els companys que havien modificat la seva residència a Andorra. En un dels seus directes,Llanosha assenyalat que "és una absoluta barbaritat que si una persona guanya 600 euros, hagi de pagar el 50% del seu sou a la quota d'autònoms".

A les declaracions deLlanoss'hi suma la d'un altre youtuber espanyol, Roma Gallardo que va expressar el seu disgust "Marxo a Andorra. Aquest impresentable diu que els autònoms estem encantats de la vida amb la nova pujada. Ens cobraran un terçdel quefem només de quota. Et cobren per generar feina i existir. Per part mevaperdranuns quants zeros". Per altra banda, aquells youtubers que van deixar el país veí del sud per l'alta pressió fiscal es reafirmen amb la seva decisió.

tracking