conveni amb afers socials

Conèixer la realitat dels discapacitats

L’Institut Guttmann entrevistarà persones amb diversitat funcional per avaluar necessitats

L'edifici de la Fundació Institut Guttmann.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va presentar ahir el conveni amb la Fundació Institut Guttmann que permetrà impulsar el projecte Participa. Pallarés va celebrar aquesta fita, que ha de facilitar al Govern conèixer la percepció de les persones amb discapacitat d’Andorra sobre diferents àmbits socials, saber quins factors els faciliten la vida i quins els la fan més difícil i, partint d’aquesta informació, traçar polítiques que en millorin el dia a dia.

Segons va detallar la ministra, es tracta d’un procés participatiu en què la fundació establirà un “vincle directe” amb les persones amb discapacitat del país que vulguin prendre-hi part. Els participants hauran de contestar, cada dos mesos, qüestionaris vinculats a diferents dimensions de la quotidianitat com ara l’habitatge, la mobilitat, l’oci, l’ocupació, les relacions interpersonals i l’accés a serveis.

Les informacions de les enquestes permetran a Guttmann “recollir molta dada directa amb relació a qüestions de discriminació o necessitats directes” del col·lectiu, que donaran a conèixer les dificultats amb què es troben aquestes persones a l’hora de desenvolupar-se dins la societat. La fundació traslladarà les dades al ministeri perquè aquest pugui impulsar polítiques que facilitin la vida d’aquestes persones. A més, va detallar que permetrà al ministeri “treballar també amb les entitats i les persones que participen en el desenvolupament de polítiques públiques basades en un recull molt directe i discret”.

Pallarés va destacar que es tracta d’un conveni molt dinàmic que, en un principi, està previst que s’allargui quatre anys. Tanmateix, no s’esperarà a la seva finalització per començar a treballar sobre el terreny.

La ministra, juntament amb una representant de la fundació, va presentar el projecte a la comissió de participació de les entitats cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris que, segons va assegurar, hi va mostrar molt interès. Durant la reunió, també es va destacar la importància de difondre el senyal universal de socors #SignalforHelp i es va exposar la voluntat per part d’entitats de posar en marxa la plataforma d’entitats social.

tracking