balanç anual dels banders

Baixen les infraccions al Reglament de tinença de gossos perillosos

Es van obrir 34 atestats el 2021, la majoria per dur-los deslligats o sense morrió

Gossos al carrer.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de gossos de raça perillosa cada vegada cometen menys infraccions. Així ho revelen les dades del cos de banders, que per quart any consecutiu mostren un descens dels atestats per infraccions al Reglament sobre la tinença de gossos potencialment perillosos. En concret, durant el 2021 es van fer 34 atestats, 20 menys que el 2020, quan se’n van tramitar 54.

El director del cos de banders, Ferran Teixidó, va detallar que “un 80 per cent de les infraccions comeses són per no portar el morrió, per anar deslligat o per no tenir l’assegurança obligatòria”, i que la multa és de 300 euros per cada falta. Tanmateix, va recordar que “la voluntat no ha estat mai sancionar, sinó divulgar i fer entendre a la societat que aquests gossos són perillosos”. Per aquest motiu, va apuntar la possibilitat beneficiar-se de la rebaixa del 40 per cent de l’import acollint-se a la reducció per conformitat, una opció a què es van acollir 12 del 34 atestats tramitats el 2021.

De fet, la baixada dels atestats iniciats durant el 2021 ha estat global, fet que Teixidó ha relacionat amb un major coneixement i respecte de la normativa. Tanmateix, hi ha una excepció i els atestats relacionats amb la pesca tornen a les xifres del 2019, amb un total de 18 atestats, vuit més que l’any anterior, un fet que el director del cos de banders va atribuir a la fi dels confinaments.

Més de mil d'actuacions

De les 2.502 trucades que els banders van rebre, 1.351 van requerir actuacions, que equival al 60%. Ara bé, Teixidó va recordar que amb les trucades s’aprofita per fer una tasca de conscienciació i informació de la ciutadania. Així mateix, el director del cos va destacar l’impuls del pla de digitalització, “que donarà fruits aquest any per ser més eficaços”.

tracking