La UE permetrà viatjar sense restriccions amb certificat covid

La proposta és que no es tigui en compte la situació del país de procedència del turista

Control d'un codi QR amb el certificat de vacunació.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UE ha proposat avui una revisió de les restriccions de mobilitat perquè es permeti que les persones que tinguin certificat covid es puguin desplaçar sense més restriccions des dequalsevollloc de la UE. L'objectiudela mesura és facilitar les regles de mobilitatdurantla pandèmia, quefins ara s'adaptaven en funció dels criteris epidemiològics de cada país i la UE vol que es tingui en compte la situació sanitària individual de cada viatger.

Per tant, els passatgers que tinguin el passaport, que hagin passat la malaltia recentment o que s'hagin fet un test durant les 72 hores prèvies i siguin negatius podran viatjar per tota la Unió Europea sense cap més restriccions a partir de l'1 de febrer.Així i totcada país pot demanar mesures extra, pel qual algunes nacionscontinuaran demananttests negatius per entrar al país, com poden serFrança, Itàlia, Portugal,Alemanyao Països Baixos.

Catalunya aixeca mesures

La Generalitat aixecarà aquesta setmana algunes de les restriccions que es van adjudicar davant la sexta onada de la pandèmia. Els aforaments derestauració, de comerç, d'esports i de cultura es restauraran, a més de permetre reunions socials de més de 10 persones.Així i tot, esmantindràel tancament de l'oci nocturn.

tracking