ciberatac a la xarxa

Emulant 'El joc del calamar'

L’atac ha tingut un objectiu clar, que el ‘streamers’ establerts a Andorra hagin hagut d’abandonar un joc que té com a premi 100.000 dòlars.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De moment ningú s’atreveix a afirmar de manera contundent qui hi ha darrere de l’atac més gran de la història contra Andorra Telecom. Algú va comentar ahir que va ser l’atac a tot un país, però ningú no dubta que l’objectiu eren els youtubers –un, dos o tots– que estan instal·lats a Andorra. És curiós i no sembla gens casual que l’acció de pirateria es va produir en uns dies molt concrets, quan més mal es podia fer.

Com detallen mitjans especialitzats, els problemes de servei van començar divendres a la nit, quan diversos streamers es trobaven retransmetent a Twitch un campionat anomenat SquidCraft Games, el qual es jugava a través d'un servidor privat. Bàsicament, està basat en El joc del calamar, la popular sèrie de Netflix, que ha gaudit d’un gran èxit entre els espectadors de Twitch.

Divendres a la nit, davant l’atònita mirada del voltant del milió d’espectadors que estaven seguint l’esdeveniment a través de diferents canals, diversos streamers establerts a Andorra com ElRubius, AuronPlay, Biyín, TheGrefg o altres noms començaven a caure del servidor. En el transcurs de la partida, diferents creadors van abandonar el directe de manera inesperada sense que els espectadors sabessin què estava passant. Minuts després, la companyia va confirmar la caiguda que va afectar tant la xarxa d’internet com la de 4G. Tot i que els problemes es van resoldre poc més d’una hora després, els streamers d’Andorra van decidir posposar el campionat fins a l’endemà. “Demà ho tornem a intentar”, va confirmar AuronPlay en un tuit. L’atac, però, es va tornar a executar dissabte a la tarda. De nou, en un moment en què els creadors estaven retransmetent el torneig en què simulaven les proves d’El joc del calamar. Tot i les bromes de TheGrefg o Ibai, l’atac va ocasionar que diversos jugadors afectats pels problemes de connexió quedessin desqualificats de la competició.

L’esdeveniment d’El joc del calamar consisteix precisament a emular el recorregut de la famosa sèrie sud-coreana de Netflix. De tots els participants només quedarà un guanyador que després de superar totes les proves guanyarà un premi de 100.000 dòlars. Amb una mitjana de més d’un milió d’espectadors entre totes les retransmissions d’aquests streamers, la sèrie està tenint una gran acollida, sobretot per l’organització que hi ha al darrere. Va començar dimecres passat i 147 streamers –41 estan eliminats– han de fer front a una sèrie de proves basades en la sèrie per aconseguir el premi. Els jocs comencen cada dia i duren unes dues hores.

Emulant 'El joc del calamar'

tracking