Eliminats els cribratges per al menjador i les extraescolars

Govern manté les proves per a l’alumnat i el personal no immunitzat que hi vulgui participar

Aula de cribratge antígens test Escola Col·legiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Malgrat que les dades epidemiològiques segueixen posant de manifest un augment important en el nombre de casos de Covid-19 relacionats amb l’expansió de la nova variant òmicron, el consell de ministres ha decidit aquest matí eliminar l’obligatorietat de dur a terme els cribratges escolars a primera ensenyança o equivalent per accedir a les activitats extraescolars i al servei de menjador, en considerar que aquesta mesura ja ha permès diagnosticar els casos produïts durant les vacances escolars i minimitzar la transmissió. Es mantenen els cribratges setmanals per a l’alumnat i el personal no immunitzat que hi vulgui participar.

A partir de demà, les aules de maternal es confinaran a partir de tres persones positives. En cas d’haver-hi menys de tres positius, es durà a terme un cribratge a tota l’aula. A primera i segona ensenyança, així com en batxillerat i equivalents, es farà el cribratge periòdic setmanal i a partir dels cinc positius en una aula se seguirà un protocol específic amb un cribratge entre el segon i el tercer dia.

D’altra banda, s’ha decidit ajustar el tipus de cribratges que es fan als residents dels centres sociosanitaris i se substitueix la TMA per tests d’antígens setmanals, amb l’objectiu d’optimitzar els recursos diagnòstics segons l’evolució de la pandèmia.

tracking