Projecte de Govern

El ministeri de Medi Ambient s'ubicarà a l'hotel Casamanya

El quart acorda per àmplia majoria que el ministeri liderat per Sílvia Calvó s’instal·li a l’antic edifici ordinenc

La façana de l'antic hotel Casamanya.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trobar una sortida a l’edifici de l’hotel Casamanya és i ha sigut un dels objectius dels equips comunals que han dirigit la parròquia d’Ordino des de fa anys. De propostes n’hi ha hagut diverses però cap ha acabat de fer el pes al quart, propietaris de l’emblemàtic edifici ordinenc. Fa uns dies el Govern va posar sobre la taula al quart l’opció de traslladar-hi el ministeri de Medi Ambient i Agricultura. Finalment, el quart va decidir ahir, per àmplia majoria, acceptar la proposta i que l’antic hotel Casamanya segueixi sent un edifici públic.

La proposta del Govern inclouria fer-se càrrec de les obres necessàries per condicionar l’espai i donar moviment i serveis a la parròquia a canvi de no pagar un lloguer, segons van indicar fonts properes a la majoria. D’aquesta manera es busca donar ús a un edifici d’interès nacional i de titularitat pública amb una inversió que també seria pública. La idea inicial, que encara s’ha de treballar, passaria per signar un conveni a tres a bandes. El quart hi posa l’edifici, el Govern es farà càrrec de les obres i el comú també ajudaria econòmicament parlant. L’edifici, a més d’acollir el ministeri, també podria guardar un espai per a les dependències del quart i per al comú si ho cregués necessari.

Malgrat que el quart no va prendre la decisió fins ahir, els grups de la majoria ja havien presentat una esmena al pressupost de l’Estat perquè el Govern reservi una partida de 20.000 euros per tirar endavant els primers estudis necessaris per rehabilitar l’edifici.

Projectes privats

La del ministeri de Medi Ambient no era l’única opció que el quart tenia ahir sobre la taula. Un privat també hi estava interessat per instal·lar-hi una residència geriàtrica. Les fonts consultades, però, van recordar que un centre geriàtric es pot instal·lar en qualsevol edifici que es pugui reformar, mentre que perquè el Govern faci una inversió cal que es tracti d’un edifici públic. A més, consideren que el trasllat d’un ministeri pot ser beneficiós per revitalitzar la parròquia.

Precisament la impossibilitat de vendre l’edifici va fer que un dels privats interessats a donar un ús a l’edifici es fes enrere fa uns mesos. L’Associació Montessori volia instal·lar-hi una escola que eduqués els infants seguint el seu mètode pedagògic. Els interessats, però, volien comprar l’edifici i no estaven interessats en un lloguer. Al tractar-se d’un bé d’interès nacional, la venda es va descartar i, de retruc, també el projecte.

Amb l’arribada de la farmacèutica Grifols a Ordino també es va plantejar la idea de convertir l’edifici en pisos per allotjar els investigadors forans que visitessin el país, però finalment també es va descartar.

El cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, es va mostrar ahir satisfet que finalment s’hagi trobat un ús a l’edifici ordinenc. Ara, els membres del quart i la corporació comunal comunicaran a l’executiu la seva decisió per començar a treballar en el projecte com més aviat millor. En cas que fos necessari, un cop aprovat el pressupost de l’Estat, es podria fer una transferència de capital per tal de tirar endavant més estudis o començar els treballs.

PROPOSTES

1. Govern proposa traslladar medi ambient

El Govern va proposar al comú d’Ordino i al quart traslladar el ministeri de Medi Ambient i Agricultura a l’edifici de l’antic hotel Casamanya.

2. Propietat del quart i obres a càrrec de Govern

La idea inicial de l’executiu és fer-se càrrec de les obres que cal fer a l’edifici a canvi de no pagar lloguer. La propietat seguiria sent del quart.

3. Possibilitat d’instal·lar-hi un geriàtric

El quart també tenia sobre la taula una l’oferta d’un privat per instal·lar a l’edifici de l’hotel Casamanya una residència geriàtrica.

4. Satisfacció per la decisió del quart

El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, es va mostrar ahir satisfet perquè finalment s’hagi trobat un ús a l’edifici ordinenc.

tracking