x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
telecomunicacions

Tercera jornada consecutiva d'atacs que afecten internet

Són atacs premeditats per tombar els directes dels youtubers
L'edifici d'Andorra Telecom

L'edifici d'Andorra Telecom

L'edifici d'Andorra Telecom

Actualitzada 23/01/2022 a les 23:21

La xarxa d’internet al país torna a patir afectacions a causa dels atacs hackers. Andorra Telecom ha confirmat que des de les vuit de la tarda s’han tornat a registrar problemes amb la navegació per internet d’alguns usuaris de manera intermitent. Els atacs tenen com a objectiu novament interrompre els directes dels youtubers que resideixen al país. La companyia de telecomunicacions està treballant per solucionar de nou el problema.


ATACS PREMEDITATS PER TOMBAR ELS YOUTUBERS 

L'atac a internet que va patir Andorra Telecom tant ahir com divendres a la nit va ser premeditat per tombar els directes dels youtubers residents al país. Així ho ha confirmat el portaveu de la companyia, Carles Casadevall al Diari. Es tracta de l'ofensiva de denegació de servei hacker més gran de la història de la parapública "la volumetria va arribar als 600 GB per segon, quan el trànsit habitual és de 35 GB per segon, és a dir, vint vegades més del que es mou habitualment al país", relata Casadevall. El portaveu afirma que no es va tractar de cap avaria a la xarxa, sinó de dos atacs "molt ben organitzats de denegació de servei". L'ofensiva venia de 50 països diferents i de més de tres milions de màquines coordinades. "És insòlit, es tracta d'un atac professional que no pot fer qualsevol persona. La bona notícia és que l'afectació sobre la resta de clients va ser mínima, alguns van poder notar algun petit alentiment o pixelació, però el que és internet no va caure en cap moment", defensa el portaveu.

Segon atac de denegació de servei
La parapública va tornar a patir aquest dissabte a la nit un atac de denegació de servei, conegut com a DDoS, que va afectar la seva xarxa d'internet. La companyia de telecomunicacions va alertar de la incidència cap a les vuit del vespre i el servei es va aconseguir restablir passades les deu de la nit. 


Des d’Andorra Telecom van indicar que la incidència no va fer caure el servei d’internet, però sí que dificultava la navegació. En aquest sentit, també van indicar que es tracta d’una afectació aleatòria i que per tant no ho van notar tots els usuaris. Des de la parapública van manifestar que s’estava treballant intensament per solucionar el problema des del primer moment en què es va detectar.


El d’ahir va ser el segon atac que pateix Andorra Telecom del mateix estil en menys de 24 hores. Divendres a les deu de la nit la companyia de telecomunicacions va patir una incidència similar que va dificultar la navegació per internet d’alguns usuaris. En aquesta ocasió, però, es va poder resoldre el problema en menys d'una hora i el servei d’internet va tornar a la normalitat poc després de dos quarts d’onze de la nit.

   
Veure’n més
36
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts