despenalitzar l'avortament

Acció Feminista considera “cínica” la proposta de Macron

Una manifestació pel dret a l'avortament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista considera “de gran hipocresia i cinisme” la proposta del president de França i Copríncep, Emmanuel Macron, d'incloure l'avortament a la Carta Europea dels drets fonamentals “quan es diu el mateix dia que s’escull a una presidenta del Parlament antiavortista declarada”, manifesta Antònia Escoda. En aquest sentit, Escoda recorda la proposta d’allargar el termini de l’avortament lliure de dotze a catorze setmanes a què Macron es va posicionar en contra, “les declaracions d’ara em semblen d’electoralisme pur i dur perquè afronta la presidència francesa altra vegada”. Tanmateix, la integrant de l’associació manifesta que “és necessari que es declari com a dret fonamental”. I afegeix entre riures que “celebrem que es posi un dret de les dones, que som el 50% de la població, a l’alçada de la defensa de les foques”.

D’altra banda l’entitat destaca que tot allò que “vagi reiterant i mostri que l’avortament és un dret de les dones és bo per a nosaltres, que després es faci realitat ja és una altra cosa”. Escoda recorda que “firmem convenis internacionals cada cop que podem i cada any ens reclamen que no complim el que ens hem compromès a fer, i l’avortament, sempre surt”. La integrant emfatitza que s’ha de continuar i “no ens podem rendir”.

Tot i que davant l’anunciada reunió per parlar sobre l’encaix de l’avortament entre els grups parlamentaris, Escoda es mostra optimista, “crec que no trigarem gaire a assolir el dret de l’avortament perquè em sembla de calaix. Som un país modern, estem entre dues nacions amb les quals ens emparem i no som tan diferents. No ens podem mantenir amb aquesta singularitat ridícula que, a més, és perillosa”.

tracking