JORNADA COMMEMORATIVA

L'APDA publica una guia legislativa per celebrar el Dia de la Protecció de Dades

L'agència comença una sèrie de publicacions per difondre les eines d'acompanyament als responsables de tractament i a les persones interessades

L'APDA ha fet una guia pel Dia Mundial de Protecció de Dades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Andorrana de Protecció de Dades Personals (APDA) participa en el Dia de la Protecció de Dades amb la publicació de la Guia "Principals canvis en la nova normativa de protecció dedades: la Llei 29/2021, del 28 d'octubre, qualificada de protecció de dades personals (LQPD)" que estarà disponible a la plana web a partir del 28 de gener, segons informen en un comunicat. Aquesta és la primera d'una sèrie de publicacions que l'APDA preten difondre per proporcionar el màxim nombre possible eines d'acompanyament als responsables de tractament i a les persones interessades.

La jornada anual europea va ser establerta pel Consell d'Europa el 26 d'abril de 2006 i proclamada per la Comissió Europea en data 28 de gener i les autoritats de Protecció de Dades dels països que van signar la Convenció 108 amb l'objectiud'impulsar el coneixement entre els ciutadans dels drets que tenen en matèria de protecció de dades. Així, segons informa l'APDA, és celebra l'aniversari de la signatura del Conveni davant l'evolució tecnològica de la societat i l'afectació que aquesta té a les vides dels ciutadans i que obliga a una constant evolució de la legislació.

En aquest sentit, l'agèncai recorda que l'any 2021 es va publicar la Llei 29/2021, del 28 d'octubre, qualificada de protecció de dades personals (LQPD) a Andorra que entrarà en vigor a partir del pròxim mes de maig del 2022. Aquest nou text normatiu fa que el Dia de Protecció de Dades d'enguany sigui especialment rellevant, ja que la LQPD introdueix noves obligacions que hauran de complir tots aquells que tractin dades personals.

tracking