L'aïllament per a contactes de positius es redueix a quatre dies

Salut modifica els protocols davant el comportament i el període d'incubació de la variant òmicron

Gràfica protocol covid contactes d'un positiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazetha anunciat durant la roda de premsa d'actualització de dades sanitàries d'aquest divendres, que davant el comportament que està tenint la variant òmicron i vist que el període d'incubació és molt curt, s’ha decidit ajustar els períodes de vigilància passiva en els contactes de positius i modificar els protocols pel que fa als períodes de confinament domiciliari dels no immunitzats apartir del pròxim dilluns 24 de gener."Estem veient que el període d'incubació de l'òmicron és molt curt i que per tant, les persones que són contacte presenten i acaben sent casos positius al cap de 24-48 hores, màxim 72 hores", ha explicat. Així, les persones amb símptomes que obtinguin un resultat negatiu tant a la TRA immediata com a la TMA i estiguin immunitzades veuran reduïts els dies de vigilància passiva de 10 a 7. Per les persones no immunitzades amb símptomes l'aïllament passa de7dies a 4 des del darrer contacte i tres de vigilància passiva després d'un resultat negatiu el quart dia a laTRA.

Els contactes sensesímptomes que estiguin immunitzats s'hauran de fer unaTRAal cap de 48 hores, ja que segons ha informatBenazet"aquesta variant produeix la infecció de seguida". En aquest sentit, si el resultat és negatiuesredueix la vigilància passiva de 10 a 7 dies. Si el contacte no està immunitzat, s'haurà de fer unaTMAal cap de 48 horesen llocde fer-ho72 hores despréscom estava decretat anteriorment. Si el resultat és negatiu l'aïllament passar de 6 a4dies i després el protocol estima una TRA obligatòria el quart dia i si el resultat és negatiu s'estableixen tres dies més de vigilància passiva. El ministre ha recordat que "estem davant d'una altra malaltia i la situació és diferent. No hem d'utilitzar els mateixos mètodes diagnòstics ni la mateixa intensitat".Per això l'estratègia actual es dirigeix cap al test ràpid, més que a la TMA.

Pel que fa als casos confirmats de covid, el protocol de seguiment es manté amb un aïllament de 7 dies i 3 de vigilància passiva. A més, cal contactar amb el metge referent si es tenen símptomes greus, si aquests persisteixen més de 6 dies o si es tracta de persones vulnerables o amb factors de risc.

Benazetha emfatitzat, com ja s'ha anat veient, que la nova variant "té una gran infectivitat, però pocs dels casos requereixeningréshospitalari". De fet, tots els pacients que es troben a l'UCI continuen sent Delta i el ministre ha remarcat que durant les últimes setmanes no hi ha ingressat ningú. En aquest sentit, Salut espera, com ja va avançar en una roda de premsa anterior, que en una o dues setmanes hi hagi un descens dels casos i es puguin aixecar o alleugerir algunes restriccions "semprehiquan es tracti de la variant òmicron amb elcomportamentactual", ha dit Benazet.

El titular de la cartera de Salut ha informat, en aquest sentit, que l'estudi de les aigües residuals mostra que la variant actual al país "és 100% òmicron, no existeix cap indici de cap altra variant".

tracking