El nombre de classes afectades pel coronavirus s'eleva a 210

Els casos actius ascendeixen a 4.607 després de la detecció de 629 nous positius

Una sanitària practicant una TMA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’afectació de la covid al sistema escolar va tornar a pujar ahir amb 210 aules amb algun tipus de vigilància per la detecció de contagiats. El Govern va informar a la tarda en un comunicat que hi ha 36 classes tancades, set més que dimecres, 174 amb part dels alumnes confinats pel virus, que suposa un augment de 18 respecte al balanç de dimecres, i 28 grups educatius sotmesos a vigilància passiva, un menys que dimecres.

La incidència de la pandèmia creix en les últimes hores amb la notificació de 629 positius que inclouen resultats de les proves que estaven endarrerides des de dissabte passat per l’avaria d’una màquina de TMA. Aquest increment de diagnòstics eleva a 4.607 els casos actius, amb 167 infectats per sobre de la xifra de dimecres i després de les baixades registrades aquesta setmana pel retard de les proves.

La pressió sanitària

La pressió sanitària a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell torna a baixar perquè hi ha tres ingressats menys que dimecres. El centre hospitalari suma set pacients a planta, on s’han registrat les altes. A la unitat de cures intensives hi romanen set persones, de les quals cinc requereixen l’assistència de la ventilació mecànica. I també es mantenen dos residents d’El Cedre ingressats a l’àrea covid per haver-se contagiat del virus.

La pandèmia deixa 32.201 infeccions des del març del 2020 i 27.450 recuperats amb les 462 altes que s’han acumulat en les últimes hores. Durant la jornada d’ahir no es va haver de lamentar cap pèrdua per covid-19 i el nombre de defuncions es manté en 144 des del traspàs divendres passat de dos homes que estaven ingressats a l’UCI per les complicacions causades pel virus.

Paral·lelament, les crides a la vacunació han sumat 78 persones més al procés de vaccinació que ahir van rebre la primera punxada d’un fàrmac de les 150.910 que s’han administrat, justament quan ahir es va complir un any des que es van iniciar les inoculacions al Principat. La majoria de les 911 dosis que es van posar ahir corresponen a terceres injeccions que ja porten 36.239 ciutadans majors de 18 anys.

tracking