La Batllia admet a tràmit la demanda de Montaner per Grifols

La consellera denuncia que el pacte entre l'executiu i la farmacèutica s'havia fet contravenint la legislació vigent

La consellera no adscrita, Carine Montaner, a l'hemicicle.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera general no adscrita CarineMontanerha presentat una demanda judicial davant la Batllia contra el pacte de socis entre l’executiu i la farmacèutica Grifols, segons informa la mateixa en un comunicat. La parlamentària demana la nul·litat de l’acord o actes relatius al projecte del laboratori argumentant que es va signar contravenint la legislació vigent en aquell moment. En concret, especifica que quan el pacte es va signar, es va incomplir els articles 89 i 92 del Codi de l'Administració i l’article 61 de laLOGTU. Així mateix, argumenta que posteriorment es va procedir a uns canvis legislatius per ajustar el marc legislatiu al redactat del pacte “contra legem”.

D'altra banda, la consellera considera que els grans principis fonamentals de l’Estat de Dret com els principis de legalitat, d’imperi de la llei, de publicitat i concurrència i d’equilibri de les Institucions promoguts pel Codi de l’Administració, i per la Constitució Andorrana, no s’han respectat. La consellera ja va entrar un recurs administratiu a Govern contra el pactedesocis el passat octubre.

Ara, el Tribunal deBatllesha admès a tràmit la demanda presentada perMontaneri cita a l'executiu a contestar-la en el termini de tretze dies hàbils des de la notificació de la resolució judicial. Així mateix, la Batllia requereix al Govern que trameti l'expedient originalcompletde l'acte impugnat i que s'anunciï la interposició de la demanda alBOPAperquè serveixi d'emplaçament a possibles adherents. Fa uns dies el Tribunal també admetia la demanda presentada pel conseller ordinenc, Enric Dolsa contra la mateixa qüestió.

tracking