L'atur torna a dades d'abans de la pandèmia de covid-19

El nombre d’inscrits al servei d’Ocupació era de 428 persones a 31 de desembre de l’any passat, la millor dada des del gener del 2020

El ministre Eric Jover, en la roda de premsa d'ahir.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atur ha tornat aquest desembre a dades prepandèmia. Ho va informar el portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. A 31 de desembre de l’any passat hi havia 428 persones inscrites al servei d’Ocupació, una xifra que no es donava des del gener del 2020, dos mesos abans de l’inici de la pandèmia. En comparació amb el desembre del 2020, l’atur s’ha reduït en un 63,1%, quan hi havia 1.160 persones inscrites al servei d’Ocupació. Respecte als llocs de treball oferts, a 31 de desembre n’hi havia 1.960, un 140,8% més que els que hi havia el mateix dia del 2020.

Jover va aprofitar la roda de premsa per anunciar que a partir d’ara el programa d’ocupació del sector públic no estarà obert a tots els col·lectius. Només hi podran optar les persones sense feina de més de 45 anys, els joves d’entre 16 i 25, els que portin més de sis mesos inscrits al servei d’Ocupació, qui estigui cobrant una prestació d’atur i les persones amb alguna discapacitat.

Soroll a les obres

El consell de ministres va aprovar ahir la modificació del reglament del control de la contaminació acústica, pel que fa a les obres de construcció. L’objectiu del canvi reglamentari rau en la necessitat d’ampliar el control i la regulació de les obres que tenen un impacte acústic. D’aquesta manera, s’incorporen eines i procediments preventius per minimitzar la contaminació. La normativa vigent fins a la data no establia una regulació específica per a les obres de construcció, fet que dificultava la possible resolució de conflictes. Des del 2016 s’han rebut 16 denúncies per contaminació acústica a les construccions. El reglament marca multes d’entre 601 i 30.000 euros per als infractors de la nova normativa.

+

Comissió fronterera

La part andorrana de la comissió hispanoandorrana que ha de marcar els límits transfronterers ja s’ha constituït.

19 places d’educació

Es consolidaran 17 places d’eventuals del cos de col·laboradors educatius i dues de tècnics especialitzats en l’ordenament curricular.

Col·laborador educatiu

Els col·laboradors educatius podran fer la seva tasca sense la presència d’un professor.

tracking