210 classes afectades per casos de covid

Els actius pugen a 4.607 per la detecció de 629 positius des d'ahir

Proves TMA a l'Stoplab d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'afectació de la covid al sistema escolar torna a pujar avui amb 210 aules amb algun tipus de vigilància per la detecció de contagiats. El Govern ha informat aquesta tarda que hi ha 36 classes tancades, 7 més que ahir, 174 amb part dels alumnes confinats pel virus que suposa un augment de 18 respecte al balanç de dimecres i 28 grups educatius sotmesos a vigilància passiva, un menys que ahir.

La incidència de la pandèmia creix en les últimes hores amb la notificació de 629 positius que inclouen resultats de les proves que estaven endarrerides des de dissabte passat per l'avaria d'una màquina de TMA. Aquest increment de diagnòstics eleva a 4.607 els casos actius, amb 167 infectats per sobre de la xifra de dimecres i després de les baixades registrades aquesta setmana pel retard de les proves.

La pressió hospitalària torna a baixar perquè hi ha tres ingressats menys que ahir. El centre suma 7 pacients a planta, on s'han registrat les altes, i 7 a l'UCI, amb 5 persones amb ventilació mecànica, la mateixa situació de dimecres. I també es mantenen dos residents d'El Cedre ingressats a l'àrea covid per haver-se contagiat del virus.

La pandèmia deixa 32.201 infeccions des del març del 2020 i 27.450 recuperats amb les 462 altes que s'han acumulat en les últimes hores. El nombre de defuncions es manté en 144 des del traspàs divendres passat de dos homes que estaven ingressats a l'UCI per les complicacions causades pel virus.

78 nous vacunats

Les crides a la vacunació han sumat 78 persones més al procés de vaccinació que ahir van rebre la primera punxada d'un fàrmac de les 150.910 que s'han administrat quan es compleix un any des de que es van iniciar les inoculacions. La majoria de les 911 dosis que es van posar ahir corresponen a terceres injeccions que ja en porten 36.239 ciutadans majors de 18 anys.

tracking