Salut preveu la baixada d'òmicron abans de quinze dies

Martínez Benazet anuncia que s'aixecaran restriccions quan els casos actius estiguin francament per sota de 3.000

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquesta tardaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La previsió de Salut és que "entre una i dues setmanes" hi hagi un canvi de tendència i una caiguda de la variant òmicron, segons la simulació feta pel ministeri "en el millor i pitjor suposat" en funció del nivell de saturació de la població per l'afectació del virus, segons ha manifestat aquesta tarda el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha remarcat que es tracta "d'un desig que esperem amb anhel" i que permetria començar a aixecar restriccions.

El titular de Salut ha especificat que aquesta data "és una previsió" tenint en compte la situació actual i és un model subjecte als problemes que hi pot haver i ha apuntat que "una de les pors que tinc és que la infecció a les escoles faci efecte amplificador però no té perquè passar". Martínez Benazet ha explicat que la baixada de la incidència podria ser en les properes dos tres setmanes perquè no es pot precisar i "quan els casos actius baixin de 3.000 francament per sota s'aixecarien limitacions". El tancament de l'oci nocturn, l'aforament de la restauració i l'ús de la mascareta al carrer serien les primeres restriccions a suprimir tot i que ha recalcat que es farà "de forma molt progressiva".

Joan Martínez Benazet ha comentat que l'ús del certificat covid "el mantindrem de moment però no té cap sentit quan baixi la transmissió" i ha recalcat que aquest document "no ha vingut per quedar-se" perquè no s'ha adoptat perquè es vacunin els no immunitzats. I ha recalcat que encara és necessari exigir-lo per entrar a determinats establiments perquè s'ha demostrat que la covid es transmet més ràpid entre no vacunats, "en el cas de la variant Delta era 4,5 vegades més que entre els vacunats i potser amb òmicron no és tanta".

El ministre ha recalcat que "el desig és que en quatre setmanes hauríem de millorar" però que encara no es pot parlar dels protocols que caldria per reobrir l'oci nocturn "creiem que caldran pocs protocols però encara estem a distància". I ha incidit que s'ha d'esperar l'evolució de la pandèmia perquè ningú esperava l'arribada de la nova soca ni "l'explosió de casos que va provocar la Delta" i ha remarcat que tot i que s'afirma que "òmicron és imbatible per la capacitat de transmissió i sembla difícil que la puguin desplaçar una altra variant està fent mutacions" i s'han d'analitzar les mesures en cada moment segons la incidència del virus.

tracking