x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

L'oci nocturn denuncia el retard en el pagament dels ajuts al lloguer

El Govern assegura que s’està revisant la documentació per abonar les ajudes
Un local d'oci nocturn.

Un local d'oci nocturn.

Un local d'oci nocturn.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/01/2022 a les 06:01
El sector de l’oci nocturn denuncia el retard a l’hora de cobrar els ajuts al lloguer i les quotes hipotecàries que el Govern va aprovar de nou després de decretar el tancament de la seva activitat.

En el cas de la discoteca Kapital, el propietari, Carlos Nascimiento, va apuntar ahir un retard de tres mesos. “Fa pocs dies vam cobrar l’octubre, però falten el novembre, el desembre i el gener”, va explicar. En canvi, des de la discoteca Eivissa Experiencie, la propietària, Krystel Barilaro, va indicar que “la setmana passada em van confirmar que farien els ingressos, però encara no hem rebut cap ajut”.

Barilaro va advertir que l’oci nocturn ha estat pràcticament dos anys amb la persiana abaixada i que “ho estem assumint tot nosaltres”. La situació del sector és “molt crítica” i “angoixant” i va assegurar que “és més fàcil tancar i deixar de patir”.

Per la seva banda, des del ministeri d’Economia van afirmar que no han rebut cap reclamació de cap local, en referència amb els ajuts al lloguer, i van recordar que si algun establiment detecta algun problema pot contactar amb el departament i que s’estudiarà cada cas concret. Segons van detallar, actualment “s’estan seguint els passos que marca el procediment de pagament”, que consisteixen a “validar els rebuts que justifiquen el lloguer”. Si no hi ha cap inconvenient van apuntar que els ajuts “s’abonaran com es fa en altres prestacions”.

Nascimiento va recordar que el 23 de desembre el sector es va reunir amb el ministeri d’Economia per demanar més ajudes. En concret, van reclamar “el 20 per cent de la xifra dels anys anteriors per cobrir despeses fixes”, una petició que, segons Nascimiento, va rebre la negativa del departament.

Les ajudes al lloguer cobreixen el cent per cent de les empreses que tinguin menció de pub, discoteca, sala de ball o similar de manera exclusiva. En cas de tenir-la de manera no exclusiva, el percentatge d’ajudes se situa en el cinquanta per cent. La màxima xifra de l’ajuda al lloguer o a la hipoteca és de 3.000 euros mensuals.
 
LA RESTAURACIÓ RECLAMA MÉS AJUTS ALS SECTORS
La Unió Hotelera (UHA) reclama al Govern que revisi “amb urgència les mesures limitadores d’aforament, d’espais i horàries”, i que consideri ajudes econòmiques al sector per compensar la caiguda d’ingressos registrada, que concreta en l’“accés a crèdits tous avalats”. Així ho va fer arribar a la reunió que va mantenir fa unes setmanes amb l’executiu. La UHA argumenta que és un dels sectors més perjudicats per les restriccions i reitera les demandes que va plantejant des del desembre després de rebre la negativa de l’executiu a rebre ajuts amb reducció dels lloguers i ajudes en el subministrament, segons van exposar ahir en un comunicat. Els empresaris afirmen que no es pot deixar caure un sector “molt tocat pels últims dos anys i que no es podrà recuperar en el context actual”.
Etiquetes
  • #1 com?
    (19/01/22 09:08)

    Per cobrar són rapidets... però alhora de pagar... excuses com: "no hem rebut cap queixa, jo no sabia res..."

    És clara una cosa vostè retrassi 4 messos en pagar el lloguer a veure que passa... quina vergonya Govern, ja que tanqueu negocis almenys podeu complir la vostra paraula?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts