En llibertat però processada per tràfic de drogues la dona del pis de Carlemany

Els veïns expliquen que fa anys que es parla sobre l’activitat en aquest lloc

Agents de la policia al lloc dels fets, dissabte.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El batlle va deixar en llibertat la matinada passada la dona que va ser detinguda després del succés que va suposar la caiguda d’un home que va intentar accedir al seu pis per celobert, ja que des de l’interior no li van obrir la porta.

La dona, de nacionalitat boliviana i de 30 anys, està en llibertat però processada per tràfic i consum d’estupefaents, i el batlle li exigeix que segueixi un tractament de desintoxicació a l’àrea especialitzada de l’UCA. Va passar a disposició judicial dilluns a la tarda i després d’hores d’interrogatori va ser posada en llibertat sense el passaport.

L’home, de 39 anys, continua ingressat en estat crític a l’hospital de Sant Pau de Barcelona. Des de dissabte a les 21 hores, quan va tenir lloc l’accident, el seu estat s’ha mantingut estable tot i la gravetat, segons van indicar ahir fonts properes a la família. La caiguda, des d’un quart pis, li va provocar importants lesions i un cop molt fort al costat dret del crani.

Sorprenentment, segons van indicar els professionals mèdics a la família, tot i el fort impacte, la cara de l’home no va patir desfiguracions més enllà de la inflor provocada pel cop. Ara per ara, els metges estan en espera de l’evolució del pacient, que tot i no haver empitjorat segueix debatent-se entre la vida i la mort, i en aquest estat crític no poden sotmetre’l a les operacions que necessita per reparar les lesions i les fractures que pateix.

Tres dies després de l’incident, diversos veïns de la zona –la majoria comerciants de la mateixa avinguda Carlemany– asseguraven en ser qüestionats sobre el cas que els rumors sobre el consum i tràfic de droga no són nous. “Fa molts anys que s’escolten coses d’aquest bloc però tampoc sabem si aquestes informacions són certes”, va relatar una dependenta d’un dels locals pròxims a l’edifici. “Els veïns n’estàvem al cas i no és una cosa d’ara”, va dir. Tot i això, la majoria de comerciants afirmen que la situació no havia arribat mai al nivell de produir-se cap aldarull al carrer. Per altra banda, una parella de veïns del mateix bloc de pisos reconeixia que darrerament es trobaven bastant cansats per la situació que s’estava donant a l’escala de l’edifici. “Vèiem sortir i entrar molta gent en alguna planta. No era normal i no podem estar gaire tranquils així”, es va lamentar la dona.

Relació

El cert és que l’apartament tampoc era un lloc d’excessiva conflictivitat. De moment tot són hipòtesis que apunten que entre l’home, veí de Sant Julià, i la dona d’Escaldes hi havia una relació més enllà del consum de droga. També s’ha especulat amb la possibilitat que s’exercís la prostitució, però el cas està judicialitzat.

Els investigadors donen per segur que el veí lauredià va acudir al número 51 de Carlemany per aconseguir cocaïna, que consumia habitualment. En veure que ningú li obria la porta –a l’interior hi havia menors– li va passar pel cap accedir al domicili a través del celobert. És clar que no va mesurar el risc i en l’intent va calcular malament, i va caure al buit des d’un quart pis amb un cop brutal que el té entre la vida i a mort a Sant Pau.

El cas ha tingut ressò a Sant Julià de Lòria. La família de l’home és molt coneguda i especialment ell per una vida lligada a l’esport, concretament al futbol. Precisament els seus hàbits poc compatibles amb la d’un esportista li van comportar problemes amb alguns dels clubs en què va militar. L’home procedia del planter d’un important club de la primera divisió espanyola.

tracking