Els nous ingressats a l'hospital s'han contagiat amb òmicron

Hi ha setze pacients hospitalitzats i 402 nous positius des de dilluns

Benazet, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pressió sanitària es manté moderada amb setze pacients ingressats a l’hospital, vuit a planta i vuit a l’UCI. D’aquests darrers, però, el ministre Benazet va destacar que ja només quatre necessiten ventilació mecànica. “S’ha extubat diversos pacients, és una excel·lent notícia”, va afirmar. Pacients, tots, que van ser contagiats amb la variant delta. Però el que ja s’ha constatat és que els ingressats dels darrers dies són infectats d’òmicron. És encara una casuística petita –el ministre va recordar que a planta també hi ha pacients que havien passat abans per l’UCI i que són contagiats de delta– i per això Benazet va ser prudent respecte a les conclusions. En tot cas, va indicar que són quadres lleus i que poden ingressar més per precaució, perquè tenen altres patologies. A la planta covid d’El Cedre segueixen ingressats dos padrins asimptomàtics.

Es manté la tendència d’una pressió sanitària moderada mentre segueix el volum elevat de contagis. En la darrera actualització, 402 (més nou turistes). Els casos actius, però, han baixat de 5.000 i ahir eren 4.567 després que les altes des que va esclatar la pandèmia freguin les 26.300. Les defuncions es mantenen en 144. Benazet va destacar que les dades de nous casos seguien condicionades pel retard en els resultats però que, en tot cas, el que es constata és que “de moment òmicron té un impacte sanitari molt minso”.

El que també segueix imparable és el volum d’aules amb confinaments, que ahir sumaven 168: 23 tancades completament i 145 amb confinament parcial. En vigilància passiva n’hi havia 29 més. El ministre va remarcar que el que sí que persistirà és la pressió de la covid sobre el sistema escolar i que s’ha de seguir vigilant perquè no suposi un aspecte amplificador.

tracking