x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
INSTITUCIONS

El Raonador del Ciutadà va resoldre 365 expedients el 2020

La problemàtica per poder accedir a un habitatge de lloguer a un preu raonable continua sent un dels principals neguits
El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, durant la compareixença d'ahir a la tarda.

El Raonador demana dos anys més de congelació de lloguers

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, durant una compareixença.

DEMÒCRATES
Actualitzada 19/01/2022 a les 18:41
La problemàtica per poder accedir a un habitatge de lloguer a un preu raonable continua sent un dels principals neguits de les persones que consulten el Raonador del Ciutadà, segons es publica a l'informe sobre les actuacions efectuades per la institució durant el 2020 que s'ha fet arribar al Consell General. En aquest sentit, les nombroses queixes relacionades amb l’increment del preu dels lloguers i/o la rescinció de contractes va motivar que l'octubre de 2018 el Raonador posés en marxa una investigació per avaluar l’impacte real de les queixes que s’estaven reflectint tant al carrer com als mitjans de comunicació. Així, com que aquestes pràctiques tant per part dels propietaris com els gestors immobiliaris va continuar durant tot l'any tot i ser coneixedors de les mesures urgents adoptades per l'executiu, la Institució va obrir 126 expedients vinculats a qüestions relatives a l'habitatge. 

Pel que fa a l’edat dels demandants, la major part són persones
d’entre 31 i 45 anys, per tant, persones actives dins el mercat laboral. En referència a la parròquia de residència, el gruix dels immobles afectats està ubicat a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i en tercer lloc a la parròquia d’Encamp. Les famílies afectades estan majoritàriament integrades per nuclis d’una a 4 persones per vivenda. Pel que fa als preus de les rendes oscil·len entre els 320€ i els 1.100€

mensuals. En la major part dels casos, el preu del lloguer supera l’estàndard recomanat d’un màxim del 30% dels ingressos familiars. En un dels casos, suposa el 90% de les rendes familiars.

Tal com s'exposa a la memòria on es recull la tasca realitzada per l'ens, durant l'any 2020 s'han obert un total de 386 expedients, dels quals 365 han estat resolts. Del total, 91  van ser tractats com a expedients formals escrits en els quals es va admetre a tràmit l’escrit de queixa presentat pels demandants, efectuant la corresponent enquesta i resolució dels mateixos. Per altra banda, dels 295 dossiers registrats com a expedients informatius, 1 va ser formalitzat d’ofici pel Raonador i en els 294 restants es deixava constància de la consulta efectuada per la ciutadania i la informació o tràmits a efectuar per solucionar el problema plantejat, sense cap actuació posterior per part de la Institució.

Durant l'any 2020 la web de la Institució va rebre 3.315 visites i un total de 5.863 pàgines vistes, el gruix de les quals (70%) és d'Andorra i majoritàriament dones (56,14%) del país d'entre 45 i 54 anys (84,08%).
Etiquetes
  • #1 The Observer
    (19/01/22 19:16)

    I tots al mati 

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts