Admesa a tràmit la querella de Costa contra Montaner

L’acusa dels delictes de calúmnia i difamació

La consellera no adscrita, Carine Montaner.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La querella que el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, va interposar contra la consellera no adscrita, Carine Montaner, ha estat admesa a tràmit, segons va informar ahir l’agrupació en un comunicat. Des del comitè executiu van destacar que “tot el partit ha donat ple suport a la iniciativa de Ferran Costa des del primer moment, quan va comunicar la seva intenció de presentar la querella”, i va afegir que “valorem positivament que els òrgans judicials hagin vist indicis suficients en els elements aportats a la querella per acceptar-la a tràmit, que com a mínim comportarà una investigació dels fets denunciats”.

El president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, serà el magistrat instructor de la causa, tal com fixa una providència del Tribunal de Corts de dijous passat que signa el magistrat Enric Anglada. Pijuan haurà d’iniciar les actuacions que assumeix el Tribunal de Corts quan es tracta d’un procés judicial contra un parlamentari, que correspon a un procediment contra aforats.

El 7 de gener Liberals va anunciar que Costa havia presentat una querella contra Montaner en què l’acusa de la comissió dels delictes de revelació, violació de secrets en l’àmbit laboral, revelació de secrets, calúmnia i difamació, tipificats als articles 188, 190, 172 i 173 del Codi Penal.

LA BATLLIA ADMET EL RECURS CONTRA GRIFOLS

El Tribunal de Batlles ha admès a tràmit la demanda davant la secció administrativa que el conseller comunal d’Ordino i impulsor de la plataforma contra Grifols, Enric Dolsa, ha interposat contra el pacte del Govern i la farmacèutica, després que el 4 de novembre l’executiu rebutgés el recurs administratiu que va presentar. El conseller va denunciar en el recurs que l’acord signat s’havia fet contravenint la legislació vigent en aquell moment. Concretament, especificava que la llei administrativa i la d’Ordenament del Territori encara no s’havien modificat i, per tant, “no permetia fer una adjudicació directa”.

tracking