Admesa a tràmit la querella de Costa contra Montaner

El Tribunal de Corts inicia el procediment per la querella per una possible revelació de secrets, calúmnia i difamació

Carine Montaner al Consell General

Carine Montaner al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La querella que el president del grup parlamentari Liberal, Ferran Costa, ha interposat contra la consellera no adscrita Carine Montar, ha estat admesa a tràmit, segons informa l'agrupació en un comunicat. Des del comitè executiu han remarcat que "tot el partit ha donat ple suport a la iniciativa de Ferran Costa des del primer moment, quan va comunicar la seva intenció de presentar la querella" i han afegit, que "valorem positivament que els òrgans judicials hagin vist indicis suficients en els elements aportats en la querella

per acceptar-la a tràmit, el que com a mínim comportarà una investigació dels fets denunciats".

Pijuan instruirà la causa

El president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan serà el magistrat instructor de la causa per la querella presentada pel president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, contra la consellera general no adscrita, Carine Montaner, segons fixa una providència del Tribunal de Corts de dijous passat que signa el magistrat Enric Anglada. Pijuan haurà d'iniciar les actuacions que assumeix el Tribunal de Corts per tractar-sed'un procés judicial contra una parlamentària que correspon a un procediment contra aforats.

Costa va presentar una querella contra Montaner per la presumpta comissió d'uns delictes de revelació, violació de secrets en l'àmbit laboral, revelació de secrets, calúmnia i difamació tipificats als articles 188, 190, 172 i 173 del Codi Penal. Liberals va anunciar el 7 de gener l'inici de la via judicial contra la consellera que Costa argumentava "per les seves insinuacions injustificades i perjudicials contra la meva persona, la meva honorabilitat i també contra la meva empresa".

tracking