x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Càritas dona ajuts per al menjar a 1.716 persones durant el 2021

L’entitat abasteix 274 residents i 1.442 temporers a través del banc d’aliments
Banc d'aliments de Càritas.

Banc d'aliments de Càritas.

Banc d'aliments de Càritas.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/01/2022 a les 05:52
Càritas Andorrana va abastir un total de 1.716 persones a través del programa del banc d’aliments durant l’any 2021, segons va informar ahir l’entitat en un comunicat. Concretament, 274 dels beneficiaris dels ajuts van ser residents d’Andorra i els altres 1.442 restants van anar dirigits a temporers extracomunitaris. Bàsicament, l’objectiu del programa és esdevenir una eina d’aprofitament d’aliments i de produtes perquè puguin ser reutilitzats entre els col·lectius més vulnerables.

Així mateix, 30 persones van rebre un ajut a través del programa d’atenció primària, que promou l’autonomia de l’individu que es troba en una situació de desarrelament de precatietat. L’enfocament del programa té l’objectiu de potenciar les seves capacitats fent-lo partícip de la millora de la seva situació, atenent les necessitats més bàsiques.

D’altra banda, un total de 1.307 persones es van acollir al programa del rober, que té com a objectiu recollir, classificar i distribuir roba i material tèxtil donada per particulars i empreses per tal de cobrir gratuïtament les necessitats bàsiques. En paral·lel, un total de 22 persones van beneficiar-se del programa de suport, que persegueix la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social proveint-los suport psicològic o jurídic. Per últim, un total de deu persones van adherir-se al programa de transeünts, que acull de manera puntual les persones no residents sense llar a Andorra.

En el comunicat s’expressa que des de la mateixa web es podran fer donacions puntuals o recurrents des d’un import de trenta euros, que aniran destinades als principals programes de l’entitat anteriorment esmentats. El president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, va assenyalar que l’entitat es nodreix principalment “gràcies a la solidaritat d’empreses i particulars”, raó per la qual va considerar que la campanya de captació és una prioritat per a Càritas Andorrana.

Amb el lema Ajuda’ns a ajudar, la campanya de donació digital té com a principal objectiu dur a terme una acció social global amb un impacte local, ajudant i acompanyant les persones que es troben en situacions complexes i alhora treballant per al seu desenvolupament integral.
  • #3 Paupérrims
    (18/01/22 12:47)

    Cada cop estem més a prop de les targetes de racionament.

    Respondre
  • #2 tret56
    (18/01/22 09:07)

    Un paradis per tothom. Mónaco II. Eh.

    Respondre
  • #1 La herència de la ineptitud i mediocritat
    (18/01/22 07:01)

    Qui a vist andorrà i qui la veu no sembla la mateixa, la misèria actual es com el càncer que fa metàstasi i s'estén sense parar, el que ens queda es una gestió i gestor molt mediocres resultat de molta ineptitud i de uns polítics que treballen sols per una minoria molt elitista

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts