Repartiment de les racions d'escudella.Adrià Esteban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com qui va a fer-se un test serològic al seu vehicle particular, el comú d’Encamp va repetir ahir la fórmula stop lab per preservar la tradició de l’escudella de Sant Antoni. Un total de 2.400 racions, de les quals 400 al Pas de la Casa i un centenar eren sense gluten, esperaven en carmanyoles de plàstic per ser repartides als ciutadans que ahir van acostar-se a la plaça dels Arínsols. Poc abans de les 12 hores, l’hora prevista per iniciar el repartiment, ja es formava una cua de vehicles al voltant de la plaça i la cònsol major, Laura Mas, va donar el tret de sortida anticipat “per no col·lapsar el centre d’Encamp”. Des de llavors, un degoteig de vehicles es va acostar per recollir l’anhelada escudella i una petita porció de tortell embolicada en paper com a colofó per a un bon àpat.

“Amb la situació de pandèmia ens hem d’adaptar i ja ho vam fer l’any passat i va funcionar molt bé. No hi ha cap mena de risc, és a l’aire lliure, tot el menjar ja ve envasat i només el que es fa és el lliurament de la bossa al mateix vehicle, sempre amb mascareta. Per tant, crec que havíem de fer-la”, va reivindicar la cònsol encampadana. A diferència de l’any passat, però, el comú va decidir establir un punt de recollida presencial per a la gent gran i tothom qui no disposés de vehicle propi. “L’any passat es va portar a casa de la gent gran però enguany, prèvia reserva a l’Oficina de Turisme, ho hem coordinat tot des d’aquí”, va manifestar Mas. A més, en el mateix espai també es va distribuir el plat i la cullera commemorativa, que enguany ret homenatge amb una il·lustració a color de l'església de Sant Pere del Pas de la Casa. Elsa Ros, coordinadora de la iniciativa, va agrair l’altruisme del personal del comú i va destacar que enguany la recepta gastronòmica ha anat a càrrec del Rebost del Padrí, en absència dels padrins.

800 RACIONS D'ESCUDELLA A LA VIANDA DE SANT ANTONI DE CANILLO

El Comú de Canillo va repartir ahir prop de 800 racions d’escudella en la tradicional celebració de la Vianda de Sant Antoni. Per segon any, i a causa de les mesures Covid, l’esdeveniment va tornar-se a celebrar en format sobre rodes. Els ciutadans de la parròquia van acostar-se fins a la plaça Carlemany amb el seu vehicle per recollir la seva ració d’escudella, preparada amb verdura, fideus, gallina, cigrons, peus, mongeta blanca, mandonguilles, bringuera i botifarra negra i blanca. L’equip del Departament de Dinamització Turística i Cultural va organitzar el tradicional esdeveniment.

tracking