x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reportatge

Reunió de poble a l''stop lab'

Un dels vehicles de l'stop lab.

Un dels vehicles de l'stop lab.

Un dels vehicles de l'stop lab.

Actualitzada 17/01/2022 a les 12:03
Els tres dies que es realitzen les proves de TMA a l’stop lab del Pas de la Casa es repeteixen de forma habitual llargues cues de persones que volen fer-se el test. “Pràcticament hi va cada dia tot el poble”, comenta un veí que considera que el problema no és només de falta de recursos –que hi és, perquè el personal sanitari està desbordat– sinó que guarderies, veïns i turistes es concentren quasi a les mateixes hores i l'única persona que s'encarrega de fer-les no dona l'abast. Per aquest motiu el ministeri ha posat una segona sanitària de reforç per intentar reduir el temps d'espera.

La gent està molt crispada, expliquen des del poble. L'agent de circulació que va demanar a les persones mantenir la distància de seguretat a la cua va ser increpat per alguns ciutadans i finalment va renunciar a insistir en aquesta mesura bàsica de prevenció.

D’altres, en canvi, consideren que falla l'organització. Una veïna comenta que “cada dia la fila és interminable perquè només una persona ha d’atendre a tothom, i la gent de la guarderia amb els nens tenen prioritat. Tanquen a tothom al gimnàs sense netejar ni ventilar, no m'imagino el nivell de contagi a la sala d'espera, amb un 90% de persones tossint. Sí que necessitem un stop lab al Pas de la Casa però que sigui amb millors condicions”. La mateixa persona hi afegeix que “la cua arriba a retards insuportables. Més de dues hores per passar una dotzena de persones és inacceptable”.

Altres veïns del poble reconeixen que acostuma a formar-se cua, però entenen que no tota la responsabilitat és de l'administració. Expliquen que molta gent va els tres dies de test –dimarts, divendres i dissabte–, la qual cosa no és necessari tenint en compte que la detecció triga tres dies des del contagi. A l'stop lab del Pas s’ajunta al matí la canalla amb ciutadans i al migdia aquells que han plegat de la feina, amb la qual cosa l'embús es genera de forma habitual en hores molt concretes.

Hi ha dies que a l’stop lab del Pas s’han fet més de 180 proves entre TMA i tests d'antígens, i a vegades el temps d’espera ha estat d’una hora. L'horari del punt de cribratge és de les 10 a les 15 hores tots els dimarts, divendres i dissabtes, i no és necessari concertar cità prèvia.

Les proves són gratuïtes per als residents i de pagament per als turistes. En aquest cas, però, el comú té bonificacions per a aquells que pernoctin un mínim de dues nits a la parròquia. L’stop lab del Pas de la Casa va entrar en funcionament a mitjans de desembre.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts