energia

La producció del país cobrirà el 26% del consum elèctric el 2023

El Govern agilitza l’atorgament de concessions per als promotors del sector

Calvó, ahir en roda de premsa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern es mostra convençut que la producció nacional d’energia elèctrica mitjançant fonts renovables assolirà el 26% del consum abans del final de la legislatura. Segons la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el reglament del règim de concessió administrativa en la producció d’energia elèctrica, publicat dimecres al BOPA, és “l’últim pas” per fer possible el desplegament de tot el potencial productiu del Principat.

El nou reglament del Govern facilita els tràmits per obtenir una concessió per produir energia elèctrica. Segons el text, quan es liciti un projecte els promotors disposaran de tres mesos per presentar les propostes. Si són admeses per l’Oficina de l’Energia i del Canvi climàtic del ministeri de Medi Ambient, s’inscriuran al registre energètic nacional. Aleshores els promotors disposaran de sis mesos per iniciar les obres i d’un any i mig per posar en marxa les instal·lacions. Les concessions de centrals hidroelèctriques tindran una durada de trenta anys i les de fotovoltaiques, de vint, i podran prorrogar-se fins que acabi la vida útil de les instal·lacions o bé fins a un termini màxim de cinquanta anys.

Calvó va recordar en roda de premsa que el Govern va fixar-se l’objectiu, en la Llei 21/2018 d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, que la producció nacional cobreixi com a mínim

EL SERRAT TINDRÀ UNA CENTRAL HIDROELÈCTRICA

El Govern va aprovar dimecres al BOPA la primera convocatòria per a la concessió d’una instal·lació hidroelèctrica al Serrat. Tal com va explicar el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC), Carles Miquel, la infraestructura té dues captacions d’aigua –una al riu de Tristaina i l’altra al riu de Rialb, i una previsió de producció de 3,9 GWh anuals, xifra que equival a un abastiment de 1.100 llars. Miquel també va informar que entre el punt de captació i les instal·lacions hi ha un salt de 180,90 metres. El projecte està inclòs al pla sectorial d’infraestructures energètiques del Govern.

tracking