x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Jover acusa a López de fer populisme amb l'habitatge

El ministre considera que les esmenes presentades pel partit socialdemòcrata "es vesteixen sobretot amb fum"
El secretari d'organització del PS i el president, Pere Baró i Pere López.

El secretari d'organització del PS i el president, Pere Baró i Pere López.

El secretari d'organització del PS i el president, Pere Baró i Pere López.

A. E.
Actualitzada 12/01/2022 a les 18:21
"Ja estem bastant acostumats a alguns dels atacs personals que fa el senyor Pere López que es desprestigien per ells sols", així ha respost el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. El portaveu de l'executiu ha contestat a les declaracions que va fer ahir el partit socialdemòcrata sobre l'habitatge on carregava contra "els grans patrimonis immobiliaris" del Govern del cap de Govern, Xavier Espot, i dels presidents dels grups parlamentaris de la majoria. En aquest sentit, Jover ha assenyalat que "aquesta darrera setmana López ha iniciat una campanya de publicitat exageradament populista al voltant d'un tema que ens preocupa a la ciutadania i a nosaltres que és el de l'habitatge al voltant d'esmenes que han presentat a la llei del pressupost del 2022".

Així mateix, Jover ha puntualitzat que "tindrem l'ocasió de debatre sobre aquestes esmenes que ens presenta el partit socialdemòcrata i de veure com es vesteixen sobretot amb fum i que, a part de grans anuncis i grans crítiques, segurament no hi ha grans propostes a darrere". El ministre ha defensat que "des del Govern intentem, amb l'obligació que ens pertoca, fer prova de pragmatisme i tirar endavant projectes".

López dispara contra Espot, Enseñat i Naudi per les polítiques d'habitatge
L’endemà d’haver presentat les esmenes al pressupost en matèria d’habitatge el PS va passar ahir a l’ofensiva carregant contra “els grans patrimonis immobiliaris” del cap de Govern, Xavier Espot, i dels presidents dels grups parlamentaris de la majoria, al·ludint principalment a Carles Enseñat i Carles Naudi, tot i que no va explicitar aquests dos últims noms. “Els ciutadans han de saber que mentre governin i dirigeixin el país grans patrimonis immobiliaris com famílies de molts membres del Govern, com el propi cap de Govern o presidents de grups parlamentaris, està més que demostrat que no es farà res en habitatge en favor dels ciutadans”, va etzibar el president del PS, Pere López, que va sentenciar que en aquests darrers tres anys “no s’ha legislat a favor del conjunt de la població”. “No són especulacions, són fets”, va afegir.


El contundent missatge que va traslladar el president socialdemòcrata també va anar acompanyat d’un “nefast” balanç respecte a les polítiques d’habitatge desenvolupades aquesta legislatura. En aquest sentit, el secretari d’organització, Pere Baró, va criticar l’acció governamental per convertir l’habitatge “en un servei d’especulació com si fos un producte d’inversió”, tot remarcant que l’executiu “viu d’esquenes a la realitat social del país”. “Els pressupostos demostren que l’habitatge no és la seva prioritat. Intenten enganyar a tort i a dret i només els interessen els resultats polítics”, va subratllar.


Qui tampoc es va escapar de les crítiques del PS va ser l’actual ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, sobre el qual es va posar el focus en el seu passat com a gerent de l’Associació de Contractistes d’Obra. “Tot allò que demanava l’Acoda s’ha convertit en el manual polític del ministeri d’Habitatge”, va afirmar López, que va posar com a exemple la reducció de les cessions de sòl dels comuns o els ajuts directes “a fons perdut” per a la rehabilitació d’immobles. Aquest fet, segons el PS, ha propiciat que els propietaris hagin pogut augmentar “substancialment” els preus del lloguer.


Per tot plegat, López va lamentar que aquestes mesures “ultraliberals han estimulat la construcció d’immobles de luxe “destinats a inversors forans que volen refugiar els seus diners”, en detriment d’habitatges de titularitat pública amb finalitats socials.
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts