x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Una allau destrossa el restaurant de la Coma d'Arcalís

La neu ha arribat fins a l'interior de l'establiment i ha causat danys materials greus

La neu ha destrossat part de l'edifici de la Coma

La neu ha destrossat part de l'edifici de la Coma

Danys des de l'interior de l'establiment

Danys des de l'interior de l'establiment

Desenes de tones de neu cauen sobre l'establiment

La neu ha causat danys molt importants a l'interior de l'establiment

alt

Allau a la Coma d'Arcalis interior del restaurant

Allau a la Coma d'Arcalis interior del restaurant

Actualitzada 11/01/2022 a les 20:08
Una allau ha arrassat gran part del restaurant de la Coma d'Arcalís, a Ordino. Desenes de tones de neu han arribat de nit fins a l'interior de l'establiment que ha patit danys molt importants a tot l'edifici però no s'han hagut de lamentar danys personals.

Les destrosses han estat descobertes avui a les 5.30 hores pels empleats de l'estació que s'han incorporat a treballar quan s'ha restablert l'accés al domini ordinenc que ahir no va obrir perquè la carretera estava tallada. Grandvalira ha informat que els especialistes estimen que l'allau es va produir la nit de diumenge a dilluns i que les causes de la caiguda de la neu han estat els canvis meteorològics dels últims dies amb vent i alteracions de la temperatura.

El director de l'empresa Nivorisk, Sergi Riba, que participa en el pla d'allaus de l'estació ordinenca ha explicat aquesta tarda que la zona de la Coma d'Arcalís és una àrea de risc d'allaus que està controlada i on es fa baixar puntualment la neu quan supera els 40 centímetres de gruix. Les allaus controlades a la Coma no arriben en cap cas al restaurant com va succeir la nit de diumenge a dilluns que va caure de manera natural perquè en haver estat tancada l'estació no s'havia pogut fer baixar la neu amb tirs. El gran volum de precipitacions que s'ha anat acumulant finalment va lliscar causant destrosses molt importants a l'edifici de restauració, ha assenyalat l'enginyer. I ha afegit que la neu es va desestabilitzar perquè hi havia molta quantitat i la pluja que va caure fins a 2.400 metres d'alçada va humidificar el mantell fins desencadenar l'allau des de la zona de Creussans fins als edificis de l'estació ordinenca a la Coma d'Arcalís. 

El risc d'allaus per aquest episodi climàtic excepcional s'ha situat en 4 sobre 5 i ha provocat allaus naturals com la de la Coma i altres provocades amb el sistema Gasex a diversos punts del país des del cap de setmana. El nivell de perill ha baixat avui a 3, segons ha informat Protecció Civil.  

El personal de l'estació ha treballat avui en la retirada de neu de tota la zona afectada per l'allau i l'accés no s'ha obert als clients en tot el dia i el telecabina no ha estat operatiu. Grandvalira no ha decidit encara quan es posaran en marxa els remuntadors per permetre esquiar per l'àrea de la Coma d'Arcalís.
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts