Societat

L'afer de la nena del vel es complica

La menor s'ha negat de nou a entrar a classe sense el hijab

Porta d'entrada de l'escola andorrana d'Escaldes

Escola andorrana EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan tothom confiava en el fet que el conflicte del vel s'acabaria avui, la situació s'ha torçat i ha fet un gir de 180 graus. La nena musulmana i el seu germà bessó d'11 anys han anat a l'escola andorrana d'Escaldes, acompanyats de l'assistent d'Afers Socials, però un cop més la menor s'ha negat a entrar a l'aula sense la hijab.

La mare ha explicat avui que els fills estan "traumatitzats" i que la situació d'angoixa els "afecta la salut". Divendres sembla que la noia estava disposada a cedir per por que els pares perdin la custòdia, però van succeir diversos fets amb problemes amb veïns que han empitjorat la situació.

El noi està "atemorit", segons la mare, que demana al batlle que no es limiti a estudiar només la qüestió de l'absentisme i que "miri l'arrel del problema". L'escenari torna a estar molt complicat i de moment sense sortida. La mare dels bessons creu que si no fos musulmana no existira aquesta disputa i remarca que mai hi han influït a la nena a dur el vel, sinó que ha estat ella qui ho va decidir i així ho va declarar al batlle.

La mare acusa el Govern d'incomplir la llei i ignorar la Constitució i que volen forçar "a la meva filla a acatar una normativa interna no vàlida d'un dia a l'altre"

tracking