x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

El PS projecta uns 400 habitatges de titularitat pública en quatre anys

Els socialdemòcrates presenten una esmena al pressupost que injecta 45 milions d’euros provinents del recinte multifuncional i l’impost d’habitatges buits
Pere López i Susanna Vela en roda de premsa.

Pere López i Susanna Vela en roda de premsa.

Pere López i Susanna Vela en una roda de premsa anterior.

A. E.
Actualitzada 10/01/2022 a les 12:35
El PS aspira a donar solució “a la principal problemàtica del país” amb la construcció d’uns 400 habitatges de lloguer de titularitat pública a preu assequible. Així ho ha anunciat aquest matí el president del grup parlamentari del PS, Pere López, en la roda de premsa sobre les esmenes que han introduït els socialdemòcrates al projecte de pressupost d’enguany.

Per a acomplir aquest propòsit i amb la vista posada en els propers quatre anys, López pretén injectar 45 milions d’euros, dels quals 33 provindrien d’una redistribució dels comptes de l’executiu. Més concretament, del recinte multifuncional, que quedaria pràcticament deserta la seva partida respecte a la inicialment prevista amb 700.000 euros destinats a estudis. “Volem mantenir l’equipament però no són partides que seran executades d’immediat perquè encara és una qüestió que no està resolta la seva ubicació perquè des de la majoria s’ha descartat l’antiga plaça de braus”, ha afirmat.

Els 12 milions restants per finançar la construcció d’habitatge sortirien, segons advoquen els socialdemòcrates, de l’impost d’habitatges buits. “Volem convertir aquest impost en finalista perquè tot el que es recapti es destini obligatòriament per llei en la construcció d’habitatge de titularitat pública”, ha expressat López. Segons els càlculs del PS, que estima que hi ha al voltant de 8.000 habitatges buits al país, es podria assolir “una potència recaptatòria màxima de 4 milions d’euros” anual. Per tot plegat, consideren que aquesta proposta, enfocada “per a les persones que viuen al nostre país”, podria suposar una baixada de preus del mercat d’entre un 5% i un 10%.

Finalment, López s’ha avançat als esdeveniments i s’ha mostrat “molt convençut” que aquesta esmena “no veurà la llum”. Per a aquest motiu, ha reivindicat que els ciutadans “han de saber qui està a favor de fer està a favor de fer polítiques d’habitatges i qui està convertint l’habitatge en un producte d’inversió i especulació”.
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts