Justícia

Costa es querella contra Montaner per insinuar tracte de favor a les seves empreses

El grup parlamentari estudia “el format” per actuar també contra la consellera

Ferran Costa i Carine Montaner en una roda de premsa al Consell General.Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, ha interposat una querella contra la consellera general no adscrita Carine Montaner per les seves “insinuacions injustificades i perjudicials contra la meva persona, la meva honorabilitat i també contra la meva empresa”, va informar ahir el partit en un comunicat. L’escrit presentat davant el Tribunal de Corts, atesa la condició d’aforats de Costa i Montaner, formula una querella per la presumpta comissió dels delictes de difamació, calúmnia, revelació de secrets, delicte de revelació i violació de secrets en l’àmbit laboral (article 190).

Un cop rebuda la querella, assenyala el comunicat, el tribunal l’ha de fer arribar a la fiscalia que com a acusació pública també haurà de determinar si veu indicis de delicte. La decisió compta amb el suport unànime dels quatre consellers generals que conformen el grup.

Les relacions entre els dos polítics es van començar a degradar per la polèmica iniciada per Montaner respecte al sou que cobrava Costa com a parlamentari, gràcies a una documentació que va sortir per error de la CASS. Llavors el liberal va meditar acudir a la justícia però finalment ho va descartar. La decisió l’ha pres ara arran d’unes declaracions de Montaner a RNA on va insinuar que les empreses del polític liberal rebien un tracte de favor. Concretament va comentar que se li esteven “donant caramel·lets a les seves empreses”.

Costa i el seu grup consideren que s’està atacant la seva honorabilitat com a persona i com a conseller liberal. La decisió es va adoptar ahir a la nit i el grup està també decidit a fer algun altre tipus d’acció per donar suport al seu president, encara que no està clar si serà una acció judicial o una roda de premsa.

Al comunicat, el grup liberal considera que les afirmacions i insinuacions de Montaner “transcendeixen l’àmbit polític i incideixen en aspectes de la vida privada del seu president, un límit que no s’hauria d’haver traspassat mai”. A més, aquestes poden ser constitutives de delicte i per aquest motiu el grup ha utilitzat els mecanismes que té al seu abast per defensar l’honorabilitat del seu president i de tots els consellers i conselleres que el conformen. El grup liberal també remarca que amb aquesta acció serà la justícia la que determini sobre els fets i d’aquesta manera s’evita una espiral de rèpliques i contrarèpliques.

tracking