Carine Montaner demana l'anul·lació del certificat covid

La consellera exposa un recurs contra el certifiat i "la seva eficàcia"

La consellera general no adscrita, Carine Montaner a la sessió d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera general Carine Montaner demana l'anul·lació del certificat covid . En un recurs administratiu ha argumentat que "les persones no tenen la obligació de vacunar-se tot i que es senten la obligació de fer-ho per tenir el certificat".

La consellera senyala que el certificat "té una manca de fonament i rigor científic" i que "dona un tracte diferent a les persones vacunades i no vacunades, fent que aquestes últimes no puguin entrar a establiments com restaurants. Argumenta a més, que "al ser les mascaretes obligatòries a tots llocs excepte bars i restaurants, no té sentit que es demani el certificat covid a establiments com perruqueries, ja que la mascareta és obligatòria".

Montaner argumenta que" el certificat vulnera el dret a la lliure circulació fonamental de les persones, ja que els impedeix que puguin accedir a restaurants, bars i altres establiments". El dret a la intimitat també es vulnera segons Montaner, ja que "per entrar a aquests locals has d'ensenyar el document que acredita la vacunació" . "Al tractar-se d'un tema de salut, i per tant de dades íntimes, han de tenir la decisió d'ensenyar-los".

La consellera també senyala que "el document vulnera la llei de protecció de dades personals com la nacionalitat, i no permet preservar la vida privada". Exposa a més que "les vacunes estan en una fase experimental i per tant, no està demostrada la seva efectivitat".

tracking