Europa aprova que el passaport covid caduqui als 9 mesos sense tercera dosi

Andorra estudiarà si es modifica la validesa del certificat si només es reben dues injeccions

Un home ensenyant el certificat Covid.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Europea ha aprovat noves normes vinculants respecte al passaport Covid i la principal novetat és que aquest caducarà als nou mesos (270 dies) si no es rep la dosi de reforç de la vacuna. La mesura va ser instada ja en novembre per alguns Estats membres com ara Grècia o Itàlia, però va ser refermada el passat 16 de desembre pels caps d’Estat i de Govern en la reunió del Consell Europeu. L’objectiu de la mesura és harmonitzar les diferents normatives nacionals. .

A més dels 27 Estats membres, fins a 60 països han adoptat el sistema del passaport Covid europeu, segons indica la Comissió Europea amb un total de 807 milions de certificats i entre els quals es troba Andorra.

Respecte a la caducitat del passaport al Principat, el ministeri de Salut va indicar el passat 22 de novembre que aquest no caducaria tot i que no es rebés la dosi de reforç. A dia d’avui la situació segueix sent la mateixa, no obstant, fonts del ministeri indiquen que aquesta novetat normativa es tractarà en el consell de ministres que ha de tenir lloc demà dimecres.

tracking