x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

L'òmicron rebaixa la immunitat al 35%

Salut constata 321 casos actius menys però informa de la mort d’una dona de 94 anys
L'òmicron rebaixa la immunitat dels vacunats al 35%

L'òmicron rebaixa la immunitat dels vacunats al 35%

L'òmicron rebaixa la immunitat dels vacunats al 35%

Fernando Galindo
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Fernando Galindo
Actualitzada 21/12/2021 a les 13:20
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir que la variant òmicron fa descendir la immunitat de les persones que estan vacunades amb la pauta completa fins al 35%. No obstant això, va apuntar que la tercera dosi provoca un gran efecte en la immunitat cel·lular i que les vacunes, tot i sense aquest reforç, encara protegeixen de les formes greus del Covid. Així ho va afirmar el ministre en la compareixença davant la comissió de Salut del Consell General. Una compareixença que Benazet va fer per via telemàtica a causa que diumenge va sentir alguns dels símptomes compatibles amb la malaltia i va donar positiu en un test d’antígens, segons va informar als consellers generals.

Amb relació a aquesta constatació, doncs, el ministre va apuntar que a partir d’ara l’estratègia del seu departament passa per “accelerar la campanya de la tercera dosi i intentar convèncer la població que no es vol vacunar per reduir l’impacte sobre l’UCI”. Benazet va informar que les persones vacunades que han de requerir assistència a l’UCI són 12,39 per milió, mentre que la xifra s’incrementa fins al 130 per milió en cas de les persones no immunitzades. En aquest sentit, va apel·lar a la “responsabilitat” de consellers generals com és el cas de Carine Montaner. “Pel que ve [la variant òmicron] escara és a temps de demanar a la gent que es vacuni. Ve un hivern molt llarg”, li va dir Benazet.

Per que fa a les dades, ahir es van reportar 1.761 casos actius, 321 menys que divendres. Els positius detectats durant el cap de setmana van ser 347 i hi ha 35 persones a l’hospital, 17 a l’UCI, de les quals 15 requereixen ventilació mecànica. També es va informar de la mort d’una dona de 94 anys, víctima 137 de la covid.
 
EL SAAS POT ACOLLIR FINS A 52 LLITS UCI
El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, va relatar ahir als consellers generals els recursos de què disposa el sistema hospitalari al seu pla de contingència per fer front a la pandèmia. Així, Piqué va explicar que hi ha disponibles fins a 52 llits UCI, entre l’hospital de Meritxell i l’hospital de dia. Quant als recursos humans, Piqué va lamentar la manca global de personal d’infermeria, però va assegurar l’atenció mèdica en l’àmbit UCI.
Veure’n més
44
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts