pla integral de salut mental

Els psicòlegs, dins la cartera de serveis a principi del 2022

El programa covid atén 37 persones, cinc de les quals són menors

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut preveu que al llarg del primer trimestre del 2022 pugui concloure la definició de la cartera de serveis, amb la incorporació de l’atenció psicològica a les prestacions del SAAS com a principal novetat. La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va apuntar que els treballs amb el Col·legi de Psicòlegs estan molt avançats i va detallar que fins ara s’ha avançat en les disfuncions susceptibles d’intervenció psicològica, la manera com els professionals s’acreditaran i com es duran a terme les derivacions. Tot això, si la pandèmia ho permet, com va apuntar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el quan va recordar que la pandèmia ha introduït molt d’estrès en els equips del ministeri i això ha fet que s’endarrereixin certs processos. De cara als pròxims mesos, va continuar Helena Mas, l’objectiu és definir la intervenció, la facturació, el sistema de registre i l’avaluació dels resultats per a acabar de definir l’entrada de l’atenció psicològica a la CASS.

D’altra banda, el pla per a l’atenció psicològica derivada de la pandèmia, al qual s’han incorporat 18 professionals, ha atès fins a la data 37 pacients, cinc dels quals són menors d’edat. En aquest sentit, Helena Mas va relatar que “la pandèmia ha tingut conseqüències en la salut mental, especialment a causa de l’aïllament, la soledat i el confinament”.

La secretària d’Estat de Salut va explicar que la malaltia provocada pel virus SARS-CoV-2 afecta també la salut mental, sobretot en aquelles persones que pateixen covid persistent i en les que s’han descrit quadres de depressió i fatiga crònica. En relació amb la situació socioeconòmica i la manca de perspectives laborals, afecta les persones que ja tenien patologies prèvies, degut també a la suspensió dels serveis en molts països.

tracking