Els liberals convocaran primàries en el primer trimestre de l'any vinent

Lafoz deixa entreveure que “potser hi ha sorpreses” amb peces de la vella guàrdia

La nova executiva dels Liberals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Del darrer Congrés de Liberals celebrat el passat mes de novembre va emanar el mandat de convocar un procés de primàries obert a la militància per a escollir el cap de llista del partit de cara a les properes eleccions. Aquestes, segons va informar la nova secretària general de la formació, tindran lloc durant el primer trimestre del 2022. Tot i que les dates no estan encara tancades, l’objectiu del partit és poder escollir un candidat amb prou temps d’antel·lació per preparar la propera contesa electoral, prevista per al 2023.

Si bé l’actual ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va ser nomenat cap de llista en les anteriors eleccions, Lafoz va mostrar-se prudent al respecte de la seva reelecció. “A ell li agradaria, però ocupar un càrrec com aquest agafa molt de temps privat. A més té quatre nens petits i imagino que és un tema que voldrà consensuar amb la família”, va apuntar. En qualsevol cas, la secretària general de L’A va indicar que l’objectiu del partit és eixamplar la base des dels comitès parroquials per tal d’ampliar el múscul del partit, deixant també la porta oberta al retorn de peces de la vella guàrdia. “A vegades hi ha sorpreses de gent que no té intenció de tornar a la política i jo m’hi incloc. Avui hi ha valors a la societat andorrana que podrien fer moltíssima feina a nivell polític”, va comentar.

Siguin quines siguin les persones, un altre dels escenaris a desxifrar són les sigles amb les quals concorrerà L’A i la possibilitat de reeditar la coalició en llistes conjuntes. “Pot ser una conseqüència perquè la coalició està sent fructífera, no és descabellat”, va remarcar. Alhora, però, Lafoz va subratllar que des del partit “treballarem al màxim” perquè la marca liberal “no quedi difuminada”. “No sé què és més pràctic per a la gent, si d’entrada anar junts a les eleccions perquè la ciutadania sàpiga el que es trobarà o analitzar els resultats després dels comicis” va reflexionar.

tracking