ANDORRA-LA SEU

L'aeroport es prepara per als vols regulars amb un simulacre d'accident

La pràctica és una acció necessària cada dos anys per renovar els certificats de seguretat

Efectius intervenint durant el simulacre.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Andorra-la Seu va acollir ahir en coordinació amb Protecció Civil de Catalunya un simulacre d’emergència aeronàutica per comprovar la implantació del pla d’autoprotecció (PAU), posar a prova els temps de resposta, la coordinació i les comunicacions dels diferents equips operatius en la gestió d’una emergència, segons informa el govern català en un comunicat. La pràctica és una acció necessària cada dos anys per renovar la documentació sobre seguretat.

L’exercici va consistir en l’accident d’una aeronau de la companyia Aymair, simulant que uns metres després de l’aterratge un dels pneumàtics frontals havia esclatat i el pilot havia perdut el control de l’avió, sortint de la pista. A causa de l’accident, els dos ocupants de l’avió (un pilot i un aprenent) haurien resultat ferits de diversa consideració i haurien estat atesos pels serveis mèdics. Com estableixen els protocols, a l’aeroport es va habilitar la sala d’afectats (per al ferit lleu) i també la sala de familiars. Així mateix, la torre de control, un cop es va simular l’accident, va activar el seu PAU en emergència general i va demanar ajuda externa alertant el telèfon d’emergències 112 i el Cecat de Protecció Civil de la Generalitat.

En el simulacre van participar els mossos d’esquadra, així com la guàrdia civil, els bombers de la Generalitat i el servei d’emergències mèdiques. Així mateix, Aeroports de Catalunya va mobilitzar diversos efectius entre tècnics d’operacions, vigilants de seguretat i persones de manteniment, que van actuar com a equip de primera intervenció i personal de guàrdia del Cecat.

Cal recordar que divendres vinent l’aeroport d’Andorra-la Seu acollirà el vol inaugural de la ruta regular entre el Principat i Madrid, operada per Air Nostrum. Així, està previst l’aterratge d’un avió procedent de l’aeroport de Madrid-Barajas, així com el seu enlairament posterior de tornada a la capital espanyola.

tracking