TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Units pel Progrés demana la dimissió del ministre de Salut

El partit considera que la gestió de la pandèmia ha mostrat un descontrol i incompetència

Alfons Clavera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La formació política Units pel Progrés d'Andorra (UPA) ha demanat la dimissió immediata del ministre de Salut Joan Martínez Benazet, segons han explicat en un comunicat de premsa "per la pèssima gestió de la crisi sanitàriaderivada de la pandèmia del Sars-CoV-2". La nota destaca el descontrol i incompetència de l'executiu que el partit considera que ha tingut i que "ha fet que el nostre país estiguia la capçalera del llistat dels païssos del món amb el més elevat índex de transmissió de la Covid-19, per davant de Txèquia, Bèlgica Lietchestein, Holanda i Suissa, que són els més afectats". En aquest sentit, també destaquen la decisió dels Estats Units de situar Andorra a la llista negra.

UPA considera que la decisió del Govern de que els alumnes de les escoles dels diferents sistemes educatius es poguessin treure la mascareta va ser "incorrecta, precipitada i injustificada". I afegeixen que "aquesta actuació ha facilitat l'increment descontrolat dels contagis entre els nostres infants".

El partit prossegueix indicant que hi ha hagut una manca de recursos humans i pressupostos que han "desenvocat en la total i absoluta inoperància de l'Oficina Covid, que fa que a hores d’ara ni tant sols es pugui realizar la traçabilitat dels contagiats, restant impossible la prevenció i contenció dels contagis". Units pel Progrés també assenyala el retard en els resultats de les TMA "que han pogut contagiar a familiars i companys de treball, que tot i estar vacunats no estiguin immunitzats. Tot això fa que el retard en la detecció dels contagiats hagi descontrolat la pandèmia al nostre país, amb el greu perjudici que això representa per la salut de tots els ciutadans",.

tracking