facilitats per als turistes de països que demanin una prova negativa a la tornada

Proposta perquè els centres mèdics de pistes facin testos

Proves TMA a l'Stoplab d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme i telecomunicacions, Jordi Torres, i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, es van reunir ahir amb els representants del sector turístic per analitzar els procediments per facilitar el viatge de tornada als visitants de països que requereixen una prova diagnòstica negativa per entrar al territori.

En aquest senti, Mas va informar dels diferents stoplabs disponibles per realitzar les proves: el central, a la plaça de Braus, el del Prat Gran d’Escaldes-Engordany i el que s’ubica al Centre Esportiu del Pas de la casa.

A més, Torres i Mas els van recordar que algunes farmàcies i laboratoris privats ofereixen la possibilitat de realitzar les diferents proves diagnòstiques i emetre els certificats corresponents. Tots dos van recollir també la proposta del sector per poder realitzar les proves als centres mèdics de les estacions.

Aquesta reunió es va celebrar ahir després que el Centre per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units recomanés evitar viatjar al Principat per l'alt nivell d'incidència de la Covid. L'entitat va situar Andorra en el llistat de països que desaconsella perquè té una xifra molt elevada de contagis del virus, segons l'actualització de dilluns.

Andorra se situava en el nivell 4, el màxim que estableix l'organisme i per això es va demanar als viatgers que no es desplacin al país i, en cas de necessitat, fer-ho amb la doble pauta de vacunació completada. L’organisme va especificar que, "atesa la situació actual, fins i tot els viatgers completament vacunats poden córrer el risc de contraure i propagar variants de Covid", així com la necessitat de portar la mascareta i de mantenir la distància interpersonal.

tracking