Esquí

Grandvalira rep 65.000 esquiadors i Pal Arinsal 18.000 pel pont

L'estació massanenca espera obrir el 100% de les pistes i instal·lacions per al cap de setmana i Grandvalira ha estrenat la temporada amb 136 quilòmetres esquiables

Esquiadors aquest pont a les pistes de PalVPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cinc dies del pont de la Puríssima han acabat amb un total de 65.000 esquiadors a les estacions de Grandvalira i 18.440 esquiadors a Vallnord Pal Arinsal, segons han informat els dominis. Per la seva banda, Grandvalira destaca que es tracta de la millor xifra obtinguda en anys durant aquest període, en el qual s'han registrat una mitjana de 13.000 esquiadors per dia. D'altra banda, Vallnord Pal Arinsal afirma que s'han superat les previsions d'afluència i que han començat la temporada "de manera forta i amb un balanç molt positiu".

Grandvalira ha estrenat la temporada amb 136 quilòmetres esquiables, que s'han pogut anar incrementant fins a un total de 140, i tots els sectors connectats, un fet que, com indica el directorgeneral de Grandvalira – Nevasa, Juan Ramon Moreno, “feia moltes temporades que no teníem tanta neu en aquesta època de l’any, però a més, amb una qualitat excepcional”. Pel que fa a Ordino Arcalís ha inaugurat la temporada amb fortesventades que han obligat a tancar l’estació, per precaució, des de diumenge a les 11 hores fins dilluns a les 13 hores.A més, degut a l’acumulació de neu, la carretera d’accés a pistes també va romandre tancada el matí de dilluns. Tot i així, els dies que ha estat operativa, més de 1.000 esquiadors han utilitzat les instal·lacions.

Per altra banda, el domini massanenc anuncia que confia obrir el 100% de les instal·lacions i les pistes durant el cap de setmana amb la neu que s'anuncia per a les properes hores. i destaca que aquest pont s'esperava arribar al 72% d'operativitat i s'ha assolit el 91% de pistes i el 87% de remuntadors amb uns gruixos d'uns 90 centímetres de neu pols. L'estació massanenca remarca que el dia amb més esquiadors va ser dilluns i que els clients han pogut gaudir d'11 activitats per a tots els públics i d'11 propostes gastronòmiques. I explica que ha repartit 480 forfets gratuïts entre infants i universitaris durant el cap de setmana i avui per la festivitat de la Puríssima entre els usuaris que no han pogut adquirir el passi extraescolar perquè no hi ha acord per posar-la a la venda.

Naturland afectat per la meteorologia

Naturland ha obert el 100% de les pistes d'esquí de fons de l'estació de La Rabassa durant aquest pont, tot i que, segons informa l'estació, la posada en marxa d'altres activitats ha estat condicionada per la meteorologia. Les nevades i el fort vent van impedir que el diumenge i que el dilluns, els dies que s'esperaven més forts, s'obrís amb normalitat i l'obertura de les activitats es va fer progressivament. Les alternatives a l'esquí que s'han ofert han estat el Tobotronc, els buggis, l'Airtekk+tirolina i l'espai Naturkids, els ponis a la Cota 1600 i les raquetes, entre d'altres. El dia que més afluència es va registrar va ser el dimarts, on es va fer ple al Tobotronc. Naturland informa que l'afluència ha estat bona, amb un increment de la despesa mitjana per part dels clients ques'ha doblat en referència a les dades del 2019, tant a les activitats com als restaurants, tot i haver estat tancat gairebé dos dies.

Esquiadors a Grandvalira.

tracking