TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Xarxa Viària

Col·laboració amb el país veí per agilitzar avui l'operació sortida

Mobilitat, pendent de la meteorologia, espera trànsit esglaonat en sentit sud durant el matí i retencions més importants a la tarda

Tot i les retencions d'ahir, el col·lapse va ser menor que dilluns.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alta afluència de visitants va complicar ahir un dia més la circulació de la xarxa viària i s’espera una alta incidència també durant el dia d’avui per l’operació sortida. El director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, va avançar ahir que s’espera que durant la jornada d’avui surtin del país 9.000 vehicles per la frontera hispanoandorrana i que s’ha demanat la col·laboració dels cossos de seguretat espanyols perquè habilitin un pas per dins i per fora de la duana, així com la feina dels Mossos d’Esquadra per agilitzar el trànsit en direcció a la Seu d’Urgell. “És una col·laboració que fem quan hi ha molt de trànsit i que funciona molt bé per descongestionar”, va explicar Bonell.

Les previsions són d’una sortida esglaonada durant el matí i amb més incidència al llarg de la tarda. Amb tot, Bonell va deixar clar que tot dependrà de la situació meteorològica, ja que si el temps empitjora s’espera que el col·lapse es concentri al matí.

Pel que fa a les retencions durant el dia d’ahir, Bonell va matisar que, tot i les retencions, el col·lapse va ser menor que dilluns. Un dels motius, segons va exposar, és que les dues fronteres eren transitables, fet que va dividir l’entrada de vehicles. “El turista esquiador que va a Grandvalira entra i se’n va pel Pas de la Casa i això ajuda a desdoblar el trànsit”, va exposar. A més, va recordar que dilluns es va concentrar la mobilitat dels turistes -van entrar 9.500 vehicles més dels que ja havien entrat el cap de setmana- amb la circulació habitual del país de la gent que va a treballar, cosa que “comporta força mobilitat”. El fet que avui també sigui festiu al Principat ajudarà, segons augurava Bonell, a “gestionar millor l’operació sortida”. Les cues per marxar ja van començar a notar-se ahir a la tarda, amb retencions que començaven a Sant Julià. També es va registrar trànsit dens d’entrada a Erts, Canillo, Encamp i la Massana i els pàrquings de les parròquies centrals van tornar a estar desbordats, fet que va dificultar encara més la circulació a Andorra la Vella i Escaldes.

Sobre els problemes del transport públic, les companyies de busos van lamentar les situacions viscudes i van afirmar que tots els vehicles van estar de servei i els conductors van treballar 185 hores més que en un dia laborable normal. Bonell va indicar sobre aquesta qüestió que “el transport públic va ser una víctima més del caos circulatori”.

tracking