x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut valora noves mesures a l'escola per frenar els contagis a l'aula

Els actius sobrepassen els 2.000 casos i la pandèmia es cobra una nova víctima mortal
Sanitaris practicant proves TMA  al recinte de l'antiga plaça de braus.

Sanitaris practicant proves TMA al recinte de l'antiga plaça de braus.

Sanitaris practicant proves TMA al recinte de l'antiga plaça de braus.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/12/2021 a les 05:42
“Properament anunciarem mesures per intentar contenir la transmissió del virus escolar”, va afirmar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, sense revelar el contingut d’aquestes a l’espera de “calcular el percentatge exacte d’infectats a les aules”. Tot i això, el ministre va deixar clar que no contemplen un avançament de les vacances escolars perquè “no és una solució que es pugui mantenir en el temps, però va deixar la porta entreoberta al retorn a la virtualitat de les aules. “Sempre una mesura que no sigui el tancament és més sostenible en el temps i és més adaptable”, va afegir.

“El sistema educatiu no se’l pot analitzar sobre si sol. Va lligat a condicions econòmiques i l’educació és un bé essencial que té un gran pes i importància”, va remarcar Benazet, que va considerar que des de Salut s’està estudiant epidemiològicament si el virus es pot seguir transmetent atès que es podria haver assolit “un col·lapse de la bossa infectiva”. Actualment, hi ha un total de 196 classes amb algun tipus d’afectació per la Covid, de les quals 51 estan totalment tancades, 86 amb part dels alumnes confinats a casa i 59 sotmesos a vigilància passiva.

De la mateixa manera, el titular de Salut va avançar, sense concretar, que el sector de la restauració i els bars podria adoptar mesures més restrictives durant els propers dies. “M’ha arribat que hi ha hagut restaurants i bars en els quals s’han fet festes. Això no ens satisfà i el Govern prendrà una decisió al respecte perquè el que no farem és un oci nocturn paral·lel”, va declarar.

D’altra banda, va informar de la defunció d’una dona de 89 anys que va ser afectada pel brot de la residència de Sant Vicenç d’Enclar i que romania ingressada a l’àrea Covid del Cedre. Aquesta mort eleva a 133 el nombre d’òbits des de l’esclat de la pandèmia. En paral·lel, durant el cap de setmana s’han registrat 621 contagis més, dels quals 130 corresponen a divendres, 280 a dissabte i 211 a diumenge. Per tot plegat, la xifra d’actius ascendeix a 2.052. Amb tot, el ministre va mostrar-se esperançat perquè “en pocs dies” les mesures aplicades “comencin a fer baixar el nombre de casos diaris”.

A l’hospital hi ha 16 pacients ingressats a planta i set a la unitat de cures intensives, tots ells ventilats mecànicament. Per la seva banda, a l’àrea Covid del Cedre hi ha sis pacients. Precisament, al respecte dels casos greus, Benazet va establir una significativa diferenciació entre els casos reportats. “Des de l’inici de la darrera onada hi ha hagut nou pacients. Sis d’ells són persones no vacunades, que representen el 20% de la població, i tres són persones vacunades, que representen el 80% de la població”, va afirmar. A més, va assenyalar que les persones no vacunades acostumen “a ser en franges d’edat més joves”, mentre que les persones vacunades “tenen patologies ja afegides”. “La vacuna funciona i està protegint la població. Un vacunat i un no vacunat poden arribar a tenir la mateixa càrrega viral però el període d’infecció és més curt”, va dir. Per últim, va fer una crida a vacunar-se tot recordant que els professionals de la salut -entre els quals hi ha 40 professionals del SAAS infectats- “estan molt extenuats” després de “20 mesos lluitant contra la Covid”.
 
BENAZET GARANTEIX ALS MANIFESTANTS QUE NO S'OBLIGARÀ A VACUNAR ELS INFANTS
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va adreçar-se ahir als manifestants que van convocar la protesta el passat dissabte per llençar un missatge de tranquil·litat. “El que no farem és posar la vacuna obligatòria i menys als menors. Els dic als manifestants, que si ningú vol vacunar els nens, ningú els obligarà”, va dir. En aquest sentit, va respectar “la llibertat d’expressió” dels que han sortit al carrer per denunciar l’obligatorietat del passaport sanitari, tot i que va recordar a la població que el Govern “ha de prendre decisions que protegeixin la població”. “Tenim l’obligació de posar a disposició vacunes de forma voluntària. Però no ens hem de vacunar perquè no podem anar al bar, sinó perquè estem lluitant contra una cosa molt gran”, va declarar. A més, va sostenir que les vacunes han generat set o vuit casos d’efectes secundaris greus però sempre han estat reversibles. Per a aquelles persones que per prescripció mèdica no es puguin administrar el vaccí, Benazet va comentar que podran disposar d’un certificat mèdic mitjançant el qual podran cribrar-se de forma gratuïta.
  • #16 Silvia
    (08/12/21 02:29)

    Algo a favor del nostre Govern, van ràpid i prenen les millors decisions desde també la seva experiència en aquest cas.
    Gràcies polítics i felicitats Ministre Benazet!

    Respondre
  • #15 miriam
    (07/12/21 13:44)

    Ho sabia, la culpa dels nens, dels no vacunats.... però mai mai dels que tenen el poder per donar culpes, quina vergonya de governants que segueixen tractant a la gent per imbècils i que imbècils els que no ho veuen.

    Respondre
  • #14 Rafa
    (07/12/21 13:07)

    Que deixin de testar als nens que no fan res.
    S'acabaria la pamdèmia en un dia 

    Respondre
  • #13 De peus a terra
    (07/12/21 12:58)

    Si a l'escola, finestres semi obertes. No mascaretes. Rentar-se les mans amb sabò. Ensenyar de tapar-se la boca si arriba un estarnut..etc, etc..no vacunes als infants...

    Respondre
  • #12 raul
    (07/12/21 09:50)

    haurien d'haver fet classes online aquests 2 dies.. i pel que fa al confinament i classes online algú em pot dir que fem amb els nens? si els pares no podem fer teletreball?

    Respondre
  • #11 Pere
    (07/12/21 09:46)

    Poner restricciones sale barato, construir hospitales sale caro. Esto lo tienen claro los poderosos.

    Respondre
  • #10 Ull amb els vacunats
    (07/12/21 09:36)

    No haver tret la mascareta i no haver donat per entès que la vacuna dóna plena llibertat. L'onada dels vacunats. Tal qual. I no ho voleu reconèixer perquè no va amb la votar nefasta planificació. Estem pagant els “sopars” i el “passar de tot” dels vacunats. Les mesures són per tothom. La vacuna protegeix. Res més. A on sou tots aquests que us fèieu fotos amb el rètol “sóc solidari” i no sé què més…

    Respondre
  • #9 Manel
    (07/12/21 08:29)

    Jo crec que s'haurien de valorar noves mesures per aïllar els polítics. Han destrossat la nostra societat, ens han dividit, han promogut formes anti-sanitàries per contenir una suposada pandemia i ara volen atacar el nostre tresor: els nens!

    Respondre
  • #8 Buffff
    (07/12/21 08:18)

  • #7 bartolome
    (07/12/21 08:08)

    Comenci per dir-li al Sr. Bartolomé que l'oficina faci la seva feina...o al carrer millor. Positiu del meu fill i ningú avisa a l'escola!! Avise'm nosaltres després d'un dia al veure al Telegram de la classe que havien anat tots els nens i estaven decorant l'arbre de Nadal. Ens diuen que no és el primer cas...

    Respondre
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts